Κόσμος

Τα Χριστούγεννα και η πανδημία του κορωνοϊού: Santa Run με… ελλείψεις λόγω κορωνοϊού

07.12.2020 | 18:37

Ζωντανό διατηρήθηκε το έθιμο του αγώνα δρόμου των Αγιο-Βασίληδων και φέτος στη Γερμανία.

Μπορεί οι αγιοβασίληδες που συγκεντρώθηκαν να μην ήταν εκατοντάδες όμως δεν τους έλειπε το ζωντανό χριστουγεννιάτικο πνεύμα.

«Συνήθως είμαστε 1000 με 2000 συμμετέχοντες και τρέχουμε ανάμεσα σε στενά δρομάκια και δεν θέλαμε να το κάνουμε αυτό. Κανείς μας δεν θέλει να αναλάβει τέτοια ευθύνη το ρίσκο είναι πολύ μεγάλο.»

Οι φετινοί αγιοβασίληδες τρέχουν κρατώντας αποστάσεις μεταξύ τους.

Ο Ρώσος Άγιος Βασίλης, ο Βασιλιάς Πάγος,ξεπέρασε τα τείχη ενός παιδικού νοσοκομείου στην πόλη Ιρκούτσκ με την βοήθεια ενός γερανού .

Και αυτό γιατί καμία ασθένεια αλλά και ούτε ο κορωνοϊός μπορεί να κρατήσει τον Αγιο Βασίλη μακριά από τα παιδιά. Υπό τους ήχους της στρατιωτικής μπάντας ο Βασιλιάς Πάγος ανέβηκε στον γερανό και χαιρέτησε τα παιδιά χαρίζοντάς τους χαμόγελα.

Ακόμα και τα στολίδια που κρέμονται από τα χριστουγεννιάτικα δέντρα πρέπει να θυμίζουν την ανάγκη να προστατευόμαστε. Αυτό υποστηρίζει ένα εργοστάσιο στη Σιβηρία το οποίο αποφάσισε να … φορέσει μάσκες στις χριστουγεννιάτικες μπάλες που παράγει.

Η πρώτη παρτίδα των στολιδιών έγινε σχεδόν ανάρπαστη και έτσι το εργοστάσιο συνέχισε την παραγωγή τους. Κάθε χριστουγεννιάτικη μπάλα μάλιστα είναι μοναδική καθώς τα σχέδιά της είναι ζωγραφισμένα στο χέρι.

Για πολλούς αυτές οι μπάλες ίσως είναι ένας τρόπος να θυμούνται τα φετινά διαφορετικά χριστούγεννα.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 07/12/2020

Κόσμος