Ελλάδα

Κορωνοϊός: Νέα ελληνική μάσκα στη μάχη για την πανδημία

07.12.2020 | 18:58

Μια νέα μάσκα, ελληνικής κατασκευής, έρχεται να προστεθεί στη μάχη απέναντι στον κορωνοϊό.

Πρόκειται για δημιουργία του ΑΠΘ και του καθηγητή Ορθοπεδικής, Παναγιώτη Γκιβίση, ο οποίος έφτιαξε μια μάσκα ενάντια στο κορωνοϊό από μάσκα θαλάσσης.

Η συγκεκριμένη μάσκα συνδέεται σε έναν αντάπτορα ο οποίος φιλτράρει τον αέρα που εισέρχεται και εξέρχεται, σκοτώνοντας κάθε μικροοργανισμό πιθανό να μολύνει εμάς και τους γύρω μας.

«Σκοτώνει όλα τα μικρόβια».

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 07/12/2020

Ελλάδα
Ελλάδα

Άρση μέτρων: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η επιστροφή των μαθητών στα θρανία

Μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, είναι η λειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι λοιμωξιολόγοι θα συνεδριάσουν αύριο, Παρασκευή (22/1), με κύριο θέμα την επιστροφή των μαθητών στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας. Στην συζήτηση έχει μπει αυτή την εβδομάδα και το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Για τον επόμενο μήνα φαίνεται πως μεταφέρεται η συζήτηση για ενδεχόμενο άνοιγμα της εστίασης, με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη να εκφράζει την πεποίθησή του μιλώντας στο MEGA, ότι οι άνθρωποι της εστίασης δεν βιάζονται να ξανά ανοίξουν τις επιχειρήσεις. Όλα αυτά βεβαίως εξαρτώνται άμεσα από την εξέλιξη της επιδημιολογικής εικόνας.