Ελλάδα

Εμβόλιο – κορωνοϊός: Επιφυλάξεις κι απορίες

07.12.2020 | 17:15 Eνσωμάτωση

Λίγο πριν από την τελική ευθεία για τον εμβολιασμό και στην Ελλάδα οι Έλληνες εμφανίζονται προβληματισμένοι για το αν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο.

Στην κυβέρνηση ο σχεδιασμός προχωράει και όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ήδη αρχίζουν ασκήσεις προσομοίωσης στα 1018 κέντρα εμβολιασμού.

Η τελική φάση αρχίζει στις 15 Δεκεμβρίου. ΕΦΕ Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα ώστε να αποφορτιστεί το σύστημα υγείας και να ξεκινήσει ο εμβολιασμός στοις αρχες Ιανουαρίου.

Οι πολίτες από την άλλη εξακολουθούν σε αρκετές περιπτώσεις να έχουν δεύτερες σκέψεις για το αν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο ή έστω αν πρέπει να είναι από τους πρώτους.

Το ζήτημα της ασφάλειας και των πιθανών παρενεργείων φαίνεται πως απασχολεί τους περισσότερους .

Οι διαφορετικοί οργανισμοί που επιφορτίζονται με την έγκριση των εμβολίων σε Αμερική Ευρώπη και Βρετανία είναι μία ακόμα δικλείδα ασφαλείας θα επι από την άλλη ο καθηγήτης πνευμονολόγίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τονίζοντας πως τα εμβόλια έχουν ελεγχθεί και οι πολιτες δεν πρεεπιε να φοβούνται.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, τα πρώτα εμβόλια θα φτάσουν στην χώρα μας στις αρχές του έτους.

Άρχισαν οι μαζικοί εμβολιασμοί στην Ρωσία

Μέχρι 45 λεπτά χρειάζονται για να εμβολιαστεί ένας άνθρωπος σύμφωνα με τον ανταποκριτή του MEGA, Δημήτρη Λιάτσο.

Ήδη έχουν φύγει πτήσεις αεροσκαφών προς δεκάδες πόλεις της Ρωσίας, ενώ στη Μόσχα έχουν γίνει ήδη χιλιάδες τεστ το τριήμερο που πέρασε.

Ο πρώτος Έλληνας που έκανε το ρωσικό εμβόλιο

Ο κ. Βαλέριος Ασλανίδης, πρόεδρος ελληνικής κοινότητας Ανάπας, μιλώντας στο LIVE NEWS περιέγραψε τη ζωή του έχοντας κάνει το ρωσικό εμβόλιο.

Συγκεκριμένα τόνισε: «μετά το εμβόλιο, έκανα ανάλυση και βρήκαν αντισώματα. Δεν είχα κάποια παρενέργεια. Ο φίλος μου είχε πονοκέφαλο, πυρετό μέχρι 38 αλλά κράτησε μια ημέρα».

«Είμαι ελέυθερος, βγαίνω έξω, πηγαίνω στη δουλειά, κάνω γυμναστική. Φοράω μάσκα επειδή είναι υποχρεωτικό. Οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι έχω κάνει το εμβόλιο.

Το ρωσικό εμβόλιο διασφαλίζει τον άνθρωπο στο 95%».

«Είμαι 67 χρονών, έκαναν ανάλυση, μήπως πέρασα τον ιό, κατάλαβαν ότι είμαι υγιής, κι έτσι έκανα το εμβόλιο».

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 07/12/2020