Ελλάδα

Κορωνοϊός: Παρατείνεται το lcokdown – Στο «κόκκινο» τα νοσοκομεία

02.12.2020 | 13:49

Παράταση του lockdown και μετά τις 7 Δεκεμβρίου προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο MEGA. Η τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται να είναι κρίσιμη, καθώς η κυβέρνηση θα αποφασίσει για το αν και πώς θα χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα αλλά και την έξοδο από το lockdown.

Ξεπέρασε και πάλι το φράγμα των 2.000 ο αριθμός των νέων λοιμώξεων κορωνοϊού, καθώς χθες 2.199 πολίτες διαγνώστηκαν θετικοί. 111 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό, ανάμεσά τους ένας νέος άνθρωπος κάτω των 39 ετών. 596 άνθρωποι δίνουν τη δική τους μάχη διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Η ημερομηνία άρσης του lockdown καθημερινά απομακρύνεται, ενώ για πρώτη φορά ξεκάθαρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε το άνοιγμα της οικονομίας στις 7 Δεκεμβρίου.

Την ίδια ώρα, οι επιστήμονες ανησυχούν με την επιμονή του ιού, καθώς είχαν τις προσδοκίες για μείωση των κρουσμάτων ήδη από το τέλος της περασμένης εβδομάδας.

Η κυβέρνηση θέλει ως πρώτο βήμα χαλάρωσης του lockdown να ανοίξει τα σχολεία, ωστόσο γονείς και μαθητές είναι ανήσυχοι και περιμένουν τις αποφάσεις.

Έχοντας ως νέο ορόσημο τα μέσα Δεκεμβρίου, το διάστημα των ημερών που μεσολαβεί θεωρείται κρίσιμο ώστε να υπάρξουν ασφαλείς εκτιμήσεις για την πορεία άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Στο «κόκκινο» τα νοσοκομεία

Η κατάσταση στα νοσοκομεία έχει φτάσει στα όριά της με τις κλίνες των εντατικών καθημερινά να εξαντλούνται και τον αριθμό των διασωληνωμένων να πέφτει ελάχιστα.

Θεσσαλονίκη

Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να παραμένει κρίσιμη, με τα νοσοκομεία να βρίσκονται στο «κόκκινο».
Οι κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες, με ασθενείς Covid-19 να νοσηλεύονται πλέον και σε απλές κλίνες, ενώ το υγειονομικό προσωπικό δίνει μια άνιση μάχη με τον χρόνο αλλά και την προσωπική εξάντληση.

Αθήνα

Η κατάσταση στην Αττική δεν είναι πολύ καλύτερη από αυτήν της Θεσσαλονίκης, αφού μπορεί να υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ διαθέσιμες, ωστόσο ο αριθμός των διασωληνωμένων πιέζει στο σύστημα υγείας.

Στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού παραμένει νοσηλευόμενος ο υπουργός Ναυτιλίας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε σταθερή κατάσταση και δεν εμπνέει ανησυχία.

Θετικός στον κορωνοϊό είναι και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος θα ασκεί τα καθήκοντά του από το σπίτι.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 02/12/2020

Ελλάδα