Κόσμος

Γερμανία: Ένας ομογενής και η κορούλα του φέρονται μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης στην Τριρ

02.12.2020 | 14:16

Στη Γερμανία, χθες ένας 50χρονος έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε ανυποψίαστους πεζούς, παρασύροντας στο θάνατο πέντε ανθρώπους, ανάμεσά τους κι ένα βρέφος μόλις εννιάμιση εβδομάδων. Το βρέφος και ο 45χρονος πατέρας του είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ομογενείς.

Η μοίρα φαίνεται ότι έπαιξε ένα πολύ σκληρό παιχνίδι σε οικογένεια ομογενών στο Τριρ της δυτικής Γερμανίας.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο orthodoxia.info, μεταξύ των συνολικά πέντε νεκρών ο 45χρονος Έλληνας οδοντίατρος και το μόλις 9,5 εβδομάδων κοριτσάκι του. Η σύζυγος του και το άλλο τους παιδί, ηλικίας μόλις 17 μηνών, είναι μεταξύ των 15 τραυματιών και νοσηλεύονται. Συγκλονισμένοι, κάτοικοι του Τριρ αφήνουν λίγα λουλούδια κοντά στο σημείο της επίθεση. Την οδύνη της για την επίθεση εξέφρασε η καγκελάριος Μέρκελ. Συγκλονισμένη δήλωσε η πρωθυπουργός της τοπικής κυβέρνησης στο κρατίδιο Ρηνανία – Παλατινάτο.

Δράστης της επίθεσης, ο οποίος και συνελήφθη επιτόπου, είναι ένας Γερμανός, ο οποίος έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω στους ανυποψίαστους περαστικούς, χωρίς να πατήσει φρένο κι ενώ οδηγούσε με ταχύτητα 70 χιλιομέτρων την ώρα. Συνέχισε μάλιστα για ένα χιλιόμετρο, μέχρι που οι αστυνομικοί του έκοψαν τον δρόμο.

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, ο δράστης είχε εγκαταλείψει τις τελευταίες ημέρες το σπίτι του και κοιμόταν μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο είχε δανειστεί. Αναμένεται να κρατηθεί σε ψυχιατρικό κέντρο, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι σε θέση να λογοδοτήσει.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 02/12/2020

Κόσμος