Οικονομία

Κορωνοϊός: Αναβίωση των 100 – 120 δόσεων για όσους τις έχασαν προβλέπει νέα τροπολογία

02.12.2020 | 13:56

Στο μέτωπο της οικονομίας, δεύτερη ευκαιρία δίνει το υπουργείο Οικονομικών σε οφειλέτες του Δημοσίου να επανενταχθούν σε ευνοϊκές ρυθμίσεις που έχασαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Πρόκειται για την αναβίωση ευνοϊκών ρυθμίσεων, των 100 ή 120 δόσεων, για οφειλέτες οι οποίοι είχαν ήδη ενταχθεί σε αυτές, δεν κατάφεραν ωστόσο να ανταποκριθούν κατά την περίοδο της πανδημίας και τις έχασαν, και αυτό γιατί άφησαν απλήρωτες δόσεις από τον Μάρτιο και μετά.

Το ΥΠΟΙΚ τους δίνει μια δεύτερη ευκαιρία να επανενταχθούν σε αυτές καταβάλλοντας μόνο τη δόση του Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό θα προβλέπει νέα τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή.

Όπως προβλέπει το ισχύον καθεστώς, οι φορολογούμενοι θα έπρεπε να καταβάλλουν τουλάχιστον μία δόση στο τέλος Νοεμβρίου για να μη χάσουν τη ρύθμιση. Όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω τεχνικών προβλημάτων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα οπότε η αναβίωση των ρυθμίσεων μπορεί να γίνει πλέον μόνο με την καταβολή της δόσης του Δεκεμβρίου, με όσες δόσεις δεν έχουν καταβληθεί να μεταφέρονται στο τέλος της ρύθμισης.

Υπενθυμίζεται ότι όποιος ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 ή 120 δόσεων θα έχει διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων και δε θα κινδυνεύει με κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 02/12/2020

Οικονομία