Ελλάδα

Κορωνοϊός: Μάχη δίχως τέλος στα νοσοκομεία της Β. Ελλάδας

27.11.2020 | 20:02

Εφιαλτική είναι η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα. Στο νοσοκομείο της Δράμας η κατάσταση είναι απελπιστική. Κλινικές και εντατική έχουν γεμίσει και πλέον υπάρχουν διασωληνωμένοι έκτος θαλάμων, που περιμένουν να βρεθεί μονάδα σε άλλη πόλη.

Σαν ένα τεράστιο κύμα ο ιος έχει καταλάβει ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα, χτυπώντας τα θεμέλια των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, που πλέον έχουν γονατίσει. Με εξαίρεση τη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει πλέον κρεβάτι εντατικής θεραπείας διαθέσιμο.

Στο νοσοκομείο της Δράμας η κατάσταση είναι απελπιστική. Κλινικές και εντατική έχουν γεμίσει και πλέον υπάρχουν διασωληνωμένοι έκτος θαλάμων, που περιμένουν να βρεθεί μονάδα σε κάποια άλλη πόλη.

Για να ενισχύσουν το νοσοκομείο της Δράμας εσπευσε κλιμάκιο γιατρών από τη Θεσσαλονίκη.

Για σκηνές Βόρειας Ιταλίας με ευθύνη της κυβέρνησης στο νοσοκομείο της Δράμας, μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο φόβος έχει μετατρέψει τη Δράμα σε πόλη φάντασμα

Δραματική είναι η κατάσταση στην Πέλλα. Στο νοσοκομείο των Γιαννιτσών είναι γεμάτα και τα 100 κρεβάτια στην κλινικη covid αλλά και τα 16 στην ΜΕΘ. Πλέον υπάρχει αναμονή ακόμη και για απλό κρεβάτι.

Η κατάσταση στο νομό είανι τόσο τραγική που ο ιατρικός σύλλογος αυπέυθυνε έκκληση στην πολιτικής προστασίας και πιο σκληρό lockdown στην Πέλλα.

Με τα νοσοκομεία της Βορείου ελλάδος να καταρρέουν το ένα μετά το άλλο σαν ντόμινο, η μονάδα εντατικής θεραπείας στην Αλεξανδρούπολη γέμισε όπως και η κλινική κυρίως από τα περιστατικά που δέχεται από τη Δράμα/

Μάχη χωρίς τέλος στη Θεσσαλονίκη

Κάθε κλινη που αδειάζει στη Θεσσαλονίκη γεμίζει σε μισή ώρα. Συναγερμός σήμανε μετά τον εντοπισμό 20 κρουσμάτων σε οίκο ευγηρίας στη θέρμη της Θεσσαλονικης.

Ο ρυθμός των διασωληνωσεων σοκάρει με τις περισσότερες να λαμβάνουν χώρα στα νοσοκομεία της Θράκης και της Μακεδονίας, εκεί όπου δυστυχώς καταγράφονται και τα περισσότερα θύματα του ιου.

SOS εκπέμπει το νοσοκομείο Δράμας – Εκτός ελέγχου η κατάσταση

Στο «κόκκινο» το νοσοκομείο της Δράμας για ένα ακόμα 24ωρο με τους γιατρούς να δίνουν πραγματική μάχη για ένα κρεβάτι σε εντατική.

Τέσσερα άτομα βρέθηκαν στη γέφυρα – στην αίθουσα στη Μονάδα Αυξημένες Φροντίδας, και πλέον έχει μείνει ένα άτομο και άπαντες βρίσκονται σε συναγερμό ώστε αν παραστεί ανάγκη να γίνει διακομιδή.

Δύσκολη η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση και στην συμπρωτεύουσα με τα νοσοκομεία να δέχονται ασφυκτική πίεση. Κατειλημμένες παραμένουν οι ΜΕΘ.

Ανάσα αναμένεται να δώσει στα νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης η εθελούσια παραχώρηση 200 κλινών του Κέντρου Αποκατάστασης «Αρωγή» για ασθενείς COVID-19.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 27/11/2020

Ελλάδα