Ελλάδα

Κορωνοϊός: Η μητέρα των μαχών στα νοσοκομεία για μια κλίνη στις ΜΕΘ

23.11.2020 | 20:06 Eνσωμάτωση

Με γεμάτες τις εντατικές και τις κλινικές ξεκινούν τις εφημερίες τους τα νοσοκομεία της θεσσαλονίκης, όπου το πρωί υπήρχε μόλις ένα κενό κρεβάτι. Οι γιατροί δίνουν μάχη για να εξασφαλίσουν έστω και ένα κρεβάτι εντατικής θεραπείας για να βγει το βράδυ με τον αριθμό των διασωληνώσεων να σοκάρει. Όλο και πιο δύσκολες όμως γίνονται οι εφημερίες και στα νοσοκομεία της Αττικής, καθώς τα περιστατικά που φτάνουν στα επέιγοντα είναι όλο κια πιο συχνά νέοι άνθρωποι σε βαριά κατάσταση.

Υπό μηχανική υποστήριξη βρίσκεται πλέον το σύστημα Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς οι νέες κλίνες που παραχωρούνται καθημερινά, δεν επαρκούν και γεμίζουν μέσα σε λίγα λεπτά. Οι γιατροί στις μονάδες επαναξιολογούν λεπτό προς λεπτό τα περιστατικά με την ελπίδα να αδειάσει έστω κι ένα κρεβάτι για τον επόμενο ασθενή.

Κιου Πέτρος Κετικίδης οργανωτικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων : πολλές φορές αποσωληνώνουν ασθενείς για να αδειάσει κρεβάτι για άλλον

Ο ένας αναπνευστήρας μετά τον άλλον καταλαμβάνεται με ταχείς ρυθμούς σε Μακεδονία και Θράκη. Στο Παπαγεωργίου η εντατική είναι γεμάτη ενώ στην κλινική covid, νοσηλεύονται 176 ασθενείς.

Στο ΑΧΕΠΑ έγιναν 30 εισαγωγές, 3 κρεβάτια εντατικής είναι κενά ενώ 230 ασθενείς βρίσκονται στις κλινκές

Αγωνία για την Αττική

Αυτή τη στιγμή η Αττική διαθέτει 42 κενές κλίνες ΜΕΘ, ενώ 3 μένουν κενές στη Θεσσαλονίκη, όπου τα ξημερώματα υπήρχε μόλις μια. Το ΣΩΤΗΡΙΑ έχει 13 κενά κρεβάτια, 12 ο Ευαγγελισμος από την μονάδα αυξημένης φροντίδας, ενώ γεμάτη είναι η εντατική στο Θριάσιο.

Τα νοσοκομεία όπως το λαϊκό που δεν διαθέτουν μεθ για κορωνοϊό δίνουν αγώνα να βρουν κρεβάτι εντατικής σε άλλο νοσοκομείο, όταν χρειαστεί.

Τα περιστατικά που βλέπουν πλέον οι γιατροί είναι ιδιαιτέρως επιβαρυμένα και αφορούν όλο και σε πιο νέους ανθρώπους.

Οι επόμενες 5 μέρες είναι κρίσιμες για το σύστημα Υγείας καθώς θα η εξίσωση εισαγωγών, εξιτηρίων και θανάτων θα δείξει αν το ΕΣΥ θα καταφέρει έστω και την ύστατη στιγμή να πάρει μια ανάσα ζωής.

Μόλις 24 οι κενές κλίνες στις ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής

Οριακή η κατάσταση με τις κενές κλίνες στα νοσοκομεία και του Λεκανοπεδίου. Στο «Ελπίς» που εφημερεύει τα 6 κρεβάτια είναι όλα κατειλημμένα.

Ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας είχαμε και δύο εισαγωγές σε απλά κρεβάτια νοσηλείας ανάμεσά τους και μια νέα γυναίκα 40 ετών.

Στο «Λαϊκός» η εφημερία ξεκίνησε με 19 κενά κρεβάτια σε σύνολο 59. Ενώ καθημερινά καταγράφονται περίποπυ 90-100 εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 23/11/2020