Πολιτική

Εισαγγελική έρευνα για την παρουσία Τσίπρα, Κουτσούμπα & Βαρουφάκη στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου – Τι απάντησαν

23.11.2020 | 20:49 Eνσωμάτωση

Εντολή για έρευνα έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, μετά από σχετική αναφορά του δικηγόρου Φαήλου Κρανιδιώτη για την παρουσία των τριών πολιτικών αρχηγών στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο του εορτασμού για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η Εισαγγελία, εκ του νόμου, όπως είχε υποχρέωση με βάση την αναφορά έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις από τους Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρη Κουτσούμπα και Γιάνη Βαρουφάκη.

Στο πλαίσιο της έρευνας την οποία θα διενεργήσει η Κρατική Ασφάλεια θα εξεταστεί μεταξύ άλλων αν έχουν τελεστεί, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της παραβίασης των μέτρων κατά του κορωνοϊού και της διέγερσης σε ανυπακοή.

Η δικογραφία λόγω της αναφοράς σε πολιτικά πρόσωπα αναμένεται να διαβιβαστεί στη Βουλή που έχει και την αποκλειστική αρμοδιότητα λόγω της ιδιότητας των προσώπων που περιλαμβάνονται στην αναφορά.

Έντονες αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ & ΜέΡΑ 25

Ευθύνες στην κυβέρνηση ότι με τον αυταρχισμό της ανοίγει τον δρόμο σε ακροδεξιούς κύκλους να βάλουν στον «γύψο» το δημοκρατικό πολίτευμα και τους λαϊκούς αγώνες, είναι η κοινή συνισταμένη των σχολίων του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25 με αφορμή την εισαγγελική έρευνα κατά των κ.κ. Τσίπρα, Κουτσούμπα και Βαρουφάκη για την παρουσία τους στην Αθήνα εν μέσω της απαγόρευσης των συναθροίσεων κατά τους εορτασμούς του Πολυτεχνείου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 23/11/2020