Ελλάδα

Κορωνοϊός: Σε εξέλιξη η εκκένωση των δύο ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη

21.11.2020 | 20:05 Eνσωμάτωση

Ασθενείς φεύγουν από ιδιωτική κλινική που επίταξε το υπουργείο Υγείας στη Θεσσαλονίκη. Από νωρίς το πρωί ξεκίνησε η επιχείρηση του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή των νοσηλευόμενων σε άλλα νοσοκομεία, ώστε τα δύο ιδιωτικά θεραπευτήρια να μετατραπούν σε κλινικές Covid-19.

Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός προβλέπει ότι από τη Δευτέρα θα πρέπει να έχουν μεταφερθεί οι πρώτοι ασθενείς θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ ταυτόχρονα θα γίνεται και η εκπαίδευση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο θέμα της επίταξης σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τις 17 εθελόντριες νοσηλεύτριες και έναν εθελοντή νοσηλευτή.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για καθυστέρηση.

Το υπουργείο Υγείας θα εφαρμόσει το επιχειρησιακό σχέδιο της επίταξης σε όποια περιφέρεια υπάρχει ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού.

Την ίδια στιγμή, η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είναι δραματική.

Οι κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες στα περισσότερα νοσοκομεία της πόλης, με τους γιατρούς να σημειώνουν ότι θα χρειαστεί να ανοίξουν επιπλέον πτέρυγες, μετατρέποντας απλά κρεβάτια σε κλίνες ΜΕΘ.

Ίδια εικόνα και στα νοσοκομεία της Αττικής. Στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού, περισσότερες από τις μισές κλίνες ΜΕΘ είναι κατειλημμένες.

Στον Ευαγγελισμό νοσηλεύεται για τρίτη μέρα και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος ακολουθεί ειδική φαρμακευτική αγωγή, με την κατάσταση της υγείας του να είναι ελεγχόμενη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA, τις επόμενες ημέρες ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής θα μετατραπεί αποκλειστικά σε κέντρο Covid-19, δηλαδή θα νοσηλεύει αποκλειστικά ασθενείς του κορωνοϊού.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 21/11/2020