Κόσμος

ΗΠΑ: Διαδηλώσεις οπαδών του Τραμπ που καταγγέλλουν νοθεία στις εκλογές

15.11.2020 | 21:14 Eνσωμάτωση

Πανευτυχής ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως είχε προαναγγείλει μέσω Τwitter, «πέρασε να πει ένα γειά» στους οπαδούς του που συγκεντρώθηκαν χθες στην Ουάσιγκτον, αρνούμενοι να αποδεχθούν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Καθ’ οδόν προς μία ακόμη παρτίδα γκολφ πέρασε από τους διαδηλωτές, χαμογελώντας και χαιρετώντας. Τους ευχαρίστησε για την τυφλή τους πίστη.

«Θα νικήσουμε» έγραψε στο Twitter ο απερχόμενος πρόεδρος, ο οποίος δεν έχει αποδεχτεί ακόμη τη νίκη του Τζο Μπάιντεν. «Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι δείχνουν την υποστήριξή τους στην Ουάσιγκτον. Δε δέχονται στημένες και διεφθαρμένες εκλογές».

Oπαδοί του Τραμπ διαδήλωσαν και σε άλλες αμερικανικές πόλεις, για να καταγγείλουν την «κλοπή», όπως λένε των εκλογών, παρά την απουσία αποδεικτικών στοιχείων.

Δεν έλειψαν οι συμπλοκές μεταξύ οπαδών και αντιπάλων του Τραμπ, όμως δεν πήραν μεγάλη έκταση. Ένα άτομο τραυματίσθηκε με μαχαίρι, ενώ η αστυνομία συνέλαβε περίπου 20.

Μακριά από την ένταση της Ουάσιγκτον ο Τζο Μπάιντεν ετοιμάζει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης και χαλαρώνει κάνοντας ποδήλατο στο εξοχικό του στο Ντέλαγουερ.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 15/11/2020