Ελλάδα

Θύελλα αντιδράσεων για την απαγόρευση συναθροίσεων ενόψει Πολυτεχνείου – 5000 ευρώ το πρόστιμο

15.11.2020 | 20:44 Eνσωμάτωση

Δυο ημέρες μετά τη δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι απαγορεύεται η πορεία της επετείου του Πολυτεχνείου ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας εξέδωσε απόφαση ανακοινώνοντας ότι δεν επιτρέπονται οι δημοσιές υπαίθριες συναθροίσεις άνω των τεσσάρων ατόμων με τις αντιδράσεις να είναι έντονες.

Βάσει της απόφασης από τις έξι τα ξημερώματα της Κυριακής 15 Νοεμβρίου μέχρι και τις εννέα το βραδύ της Τέταρτης δεν επιτρέπονται οι συναθροίσεις ενώ θα επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ στα νομικά πρόσωπα και 3.000 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

300 ευρώ θα είναι το πρόστιμο στα άτομα που θα παραβιάσουν την απαγόρευση συμμετέχοντας στις συγκεντρώσεις.

Αντισυνταγματική χαρακτηρίζει την απόφαση η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Η Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει τη δημόσια υγεία μέσα στις συνθήκες της πανδημίας, χωρίς να υπερβαίνει τα όρια του Κράτους Δικαίου. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θεωρεί ότι η απόφαση για γενική απαγόρευση των συναθροίσεων σε όλη την Επικράτεια βρίσκεται εκτός Συνταγματικού πλαισίου και θα πρέπει άμεσα να ανακληθεί.

Όχι στην πορεία λόγω πανδημίας λέει ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζοντας «χουντική» την απόφαση για την απαγόρευση συναθροίσεων.

Κάλυψη σε όσους κατέβουν στους δρόμους την Τρίτη προσφέρει ο Αλέξης Τσίπρας με την τοποθέτησή του, αναφέρει ο Στέλιος Πέτσας.

Από νωρίς το πρωί αρκετοί πολίτες βρέθηκαν στην είσοδο του ιστορικού κτιρίου του Πολυτεχνείου και αφήσαν ένα λουλούδι στην μνήμη των θυμάτων της χούντας.

Ο…αντιστασιασκός Γιάνης Βαρουφάκης έκανε επανάσταση μέσω Τwitter δείχνοντας αυτή τη φωτογραφία του χουντικού Γιώργου Παπαδόπουλου.

Η ένταση λίγες ώρες πριν την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου ανεβαίνει επικίνδυνα με το σχέδιο της ΕΛΑΣ να βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 15/11/2020