Υγεία

Μαρτυρία γιατρού στο MEGA: Έχω δει ασθενείς με Covid να κλαίνε από φόβο – Έχουμε εφημερία με μία κενή ΜΕΘ

15.11.2020 | 21:49 Eνσωμάτωση

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων και την Κατερίνα Παναγοπούλου μίλησε ο Απόστολος Ανθόπουλος, ειδικευόμενος ειδικός γιατρός και μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, αναφορικά με την κατάσταση στις εφημερίες.

«Το νοσοκομείο μας σε κάθε εφημερία δέχεται περί τα 600-700 περιστατικά, από τα οποία τουλάχιστον τα 250-300 είναι παθολογικά, δηλαδή ασθενείς εμπύρετοι με λοιμώξεις του αναπνευστικού που πρέπει να διερευνηθεί που οφείλονται. Σήμερα τα περιστατικά είναι στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη εφημερία», σημείωσε ο κ. Ανθόπουλος.

«Ξεκινήσαμε την εφημερία με μία κενή κλίνη ΜΕΘ, από τις 27 που έχουμε. Το νοσοκομείο έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει ακόμα δέκα κλίνες ΜΕΘ σε χειρουργικές αίθουσες, αλλά θέλουμε να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο», συνέχισε ο ίδιος.

«Στις τελευταίες εφημερίες βλέπουμε όλο και περισσότερους ασθενείς να προσέρχονται με πυρετό και συμπτώματα, και όχι ήπια συμπτώματα», ανέφερε ακόμη ο κ. Ανθόπουλος.

«Έχω δει ανθρώπους να κλαίνε μην ξέροντας τι θα συμβεί όταν έρχονται στο νοσοκομείο. Οι νοσηλευτές μας, οι γιατροί και όλοι οι πολίτες είμαστε ένα, είμαστε μια γροθιά και θα καταφέρουμε να νικήσουμε τον κορωνοϊό», κατέληξε ο κ. Ανθόπουλος.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 15/11/2020