Ελλάδα

Χαμόγελα νίκης στο νοσοκομείο «Γεννηματάς»: 50χρονος βγήκε νικητής από τη «μάχη» με τον κορωνοϊό

10.11.2020 | 20:15 Eνσωμάτωση

Είναι η πρώτη αποσωλήνωση ασθενούς στο νοσοκομείο Γεννηματά στη Θεσσαλονίκη. Χαμόγελα νίκης κάτω από τις μάσκες και τις ειδικές στολές μέσα στη ΜΕΘ COVID από γιατρούς και νοσηλευτές. Δίπλα στον 50χρονο που βγήκε νικητής μετά από σκληρή μάχη με τον κορωνοϊό.

Ο 50χρονος διασωληνώθηκε στις 31 Οκτωβρίου, την πρώτη ημέρα που άνοιξε η ΜΕΘ για περιστατικά κορωνοϊού στο Γεννηματά. Μέσα σε μια εβδομάδα ο ασθενής γύρισε πίσω στο σπίτι του και στα αγαπημένα του πρόσωπα.

Η διευθύντρια της κλινικής, Ελένη Αντωνιάδου, μιλώντας στο MEGA περιγράφει την καθημερινή μάχη που δίνουν ιατροί και νοσηλευτές.

Τέσσερις ώρες την ημέρα ο κάθε νοσηλευτής κάθεται στο προσκέφαλο του ασθενή μέχρι να αποσωληνωθεί. Κάποιοι υπερβαίνουν τον εαυτό τους και μένουν ακόμα και 18 ώρες το 24ωρο στη ΜΕΘ.

Υπομονή και προσοχή συστήνει η κ. Αντωνιάδου για τις επόμενες δυο εβδομάδες στο νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και στους πολίτες, καθώς δεν κρύβει τους φόβους της ότι μπορεί να έρθει η στιγμή να διαλέγουν ασθενείς που θα νοσηλευτούν.

Η κ. Αντωνιάδου νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τους νοσηλευτές και το ιατρικό προσωπικό για τον αγώνα που δίνουν.

Στο Γεννηματά οι κλίνες στη ΜΕΘ είναι πλήρεις με ασθενείς από 43 ως 76 ετών. Στο επόμενο χρονικό διάστημα οι κλίνες για COVID-19 αναμένεται να αυξηθούν σε 79 και σε 14 οι ΜΕΘ.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/11/2020