Πολιτική

Κορωνοϊός: Πληροφορίες για νέο ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα – «Παραμένουμε σε σχετικά καλή κατάσταση», ανέφερε στο MEGA ο Α. Γεωργιάδης

21.10.2020 | 18:11

Στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα.

Στη συμπλήρωση 15 ημερών από την αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το εφετείο αναφέρθηκε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης σχολιάζοντας τις πληροφορίες για το νέο ρεκόρ κρουσμάτων που αναμένεται σήμερα Τετάρτη (21/10).

Ο Υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι οι κύριοι Χαρδαλιάς και Κικίλιας είχαν προειδοποιήσει ότι «τέτοιου τύπου συγκεντρώσεις θέτουν σοβαρό κίνδυνο».

«Η έλλειψη αποστάσεων θρέφει τον ιό», υπογράμμισε.

«Έχουμε απαγορεύσει τη λειτουργία των νυχτερινών κέντρων, αλλά όχι των εστιατορίων που παίζουν μουσική. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα κέντρα που έχουν άδεια εστιατορίου δρουν ανεξέλεγκτα. Οι εικόνες που δείξατε δεν είναι παραβίαση των μέτρων», ήταν το σχόλιό του για το ρεπορτάζ του MEGA με τις εικόνες συγχρωτισμού σε νυχτερινό κέντρο στο Περιστέρι.

«Έχει ληφθεί κάθε είδους μέτρο που ήταν ανθρωπίνως δύνατον να ληφθεί για να μειωθεί ο συνωστισμός στα ΜΜΕ», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

«Από την ηλικία των κρουσμάτων ξέρουμε ότι ο μεγαλύτερος όγκος των νέων φορέων είναι νέοι. Οι πλατείες, τα κέντρα διασκέδασης, τα πάρτι.

Η κυβέρνηση και η επιτροπή και το Υπ. Υγείας παρακολουθούμε την εξέλιξη της πανδημίας χωρίς πανικό. Ακόμα και το χθεσινό ρεκόρ, ακόμα κι αν ξεπεραστεί αυτός ο αριθμός παραμένουμε σε σχετικά καλή κατάσταση σε σχέση με άλλες χώρες με παρόμοιο ή λίγο μεγαλύτερο πληθυσμό έχουν 12.000 κρούσματα. Παραμένουμε σε έναν σχετικό έλεγχο.

Είναι προφανές όμως ότι όσο μπαίνουμε στον χειμώνα, η ταχύτητα μετάδοσης του ιού μεγαλώνει άρα και η πολιτεία θα πάρει περισσότερα μέτρα.

Θα ανακοινώσουμε ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ για να επιδοτήσουμε την αγορά εξωτερικών θερμαστρών για να συνεχίσουν να λειτουργούν τους εξωτερικούς χώρους.», ανέφερε για το δεύτερο κύμα της πανδημίας που χτυπά τη χώρα και τα σχέδια της πολιτείας για τα προστατευτικά μέτρα.

«Σήμερα το πρωί υπήρξε μια μεγάλη σύσκεψη για το ποια θα είναι τα επόμενα βήματα», σημείωσε.

«Ακόμα και αν το 99% τηρεί τα μέτρα και το 1% είναι ανεύθυνο, φτάνει για να διαδίδεται ο ιός», σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη που αναφέρθηκε στους απείθαρχους που αγνοούν τα μέτρα για την αποφυγή της διάδοσης της πανδημίας.

«Θα ανακοινωθούν αποφάσεις για τα νέα μέτρα. Παρακολουθούμε το φαινόμενο», τόνισε.

«Όποιος νομίζει ότι θα τελειώσουμε γρήγορα με την Τουρκία και όλα πάνε καλά κάνει λάθος, θα είναι μαραθώνιος»

«Όποιος νομίζει ότι θα τελειώσουμε γρήγορα με την Τουρκία και όλα πάνε καλά κάνει λάθος, θα είναι μαραθώνιος. Η Τουρκία έχει κάποιους στρατηγικούς στόχους εδώ και πολλές δεκαετίες και για πρώτη φορά βλέπει σοβαρή αντίδραση και σοβαρή μεταστροφή της διεθνούς κοινότητας εναντίον της.

Αυτό της προκαλεί άγχος και φέρεται πολύ περισσότερο άγαρμπα. Είναι εξαιρετικά κρίσιμοη Ελλάδα δεν πρέπει να τσιμπήσει. Επιδιώκει θερμό επεισόδιο με ευθύνη της Ελλάδας. Εύκολη τέτοια νίκη δεν πρέπει να της την δώσουμε.

Να είμαστε αποφασισμένοι κι έξυπνοι. Την Τροία δεν την πήρε ο Αχιλλέας, την πήρε ο Οδυσσέας. Να αφήσουμε τους λεονταρισμούς. Να έχουμε λίγο μυαλό επιτέλους και αν σκεφτούμε για το συμφέρον της Ελλάδας.  Η Ελλάδα και η κυβέρνηση έχουν πετύχει να στριμώξουν την Τουρκία πολύ. Ποτέ άλλοτε η Τουρκία δεν είχε κυβέρνησει που να της έχει φέρει τέτοια χτυπήματα», ανέφερε.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 21/10/2020

Πολιτική