Πολιτική

Με νέα NAVTEX απειλεί η Τουρκία – Ενισχύονται οι ελληνικές ΕΔ

21.10.2020 | 18:28

Ο Ερντογάν τραβάει και άλλο το σκοινί με τo Ορούτς Ρέις να κατευθύνεται με αργή ταχύτητα και πάλι προς το σύμπλεγμα του Καστελόριζου, την ώρα που το Πολεμικό Ναυτικό έχει φτιάξει ένα αδιαπέραστο τείχος στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, η Γενί Σαφάκ λέει πως η Άγκυρα θα κλιμακώσει την πρόκληση και το Oruc Reis θα στοχεύσει με τις επόμενες NAVTEX την Κρήτη και τη Ρόδο.

Αυτήν την στιγμή, το ερευνητικό πλοίο βρίσκεται 48 νμ νοτιοδυτικά του Καστελόριζου.

Ο Σουλτάνος, λίγες ώρες μετά τη δήθεν πρόσκληση του Ακάρ προς την Ελλάδα σε διάλογο, προχωρά σε νέες απειλές.

«Θα προκαλέσουμε πολλούς ακόμη εφιάλτες σε όσους δεν εγκαταλείπουν τα όνειρά να μας εξαλείψουν από αυτή την γεωγραφική περιοχή. Θα σπάσουμε κάθε χέρι που θα απλωθεί στην ανεξαρτησία του λαού μας και το μέλλον του».

Οι Τούρκοι απαιτούν αποστρατικοποίηση ελληνικών νησιών
Μέσα στο κλίμα που μυρίζει μπαρούτι, η Άγκυρα βάζει στο τραπέζι εκ νέου και την παράλογη απαίτηση να αποστρατικοποιηθεί η Σαμοθράκη, η Λήμνος και ο Άη Στράτης, την ώρα που οι ίδιοι διαφημίζουν τη νέα βόμβα τουρκικής κατασκευής με διατρητική κεφαλή για τα αεροσκάφη τους, κάτι που έκανε ακόμα και τον ΓΓ του ΝΑΤΟ να εκφράσει την ανησυχία του.

Οι προκλητικές κινήσεις του Ερντογάν έρχονται λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό πως εντοπίστηκαν από το ΠΝ τρείς φορές τουρκικά υποβρύχια, κάτι που προκάλεσε πανικό στα πληρώματά τους. Στο πλευρό της Ελλάδας στέκεται και η Ρωσία, που σε μία ανάρτηση γεμάτη νόημα θύμισε στον Ερντογάν την ήττα που υπέστη ο Οθωμανικός στόλος στο Ναβαρίνο.

Από την Κύπρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την ανυποχώρητη στάση της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία κατά την Τριμερή Σύνοδο Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου.

Η Ελλάδα ενισχύει τις ένοπλες δυνάμεις

Παράλληλα, η Ελλάδα ενισχύεται και στο πεδίο. Όπως αποκαλύπτουν «Τα ΝΕΑ» ο στρατός θα μεγαλώσει με 30.000 μάχιμα στελέχη.

Το σχέδιο του υπουργείου Άμυνας προβλέπει την ενίσχυση τόσο του στρατού όσο και του Πολεμικού Ναυτικού και της Αεροπορίας, με αύξηση στη θητεία αλλά και προσλήψεις μονίμων στελεχών.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 21/10/2020

Πολιτική