Ελλάδα

Χρυσή Αυγή: Αντίστροφη μέτρηση για το τέλος της δίκης – Στην αντεπίθεση η εισαγγελέας

21.10.2020 | 17:47 Eνσωμάτωση

Με την εισαγγελέα να επιμένει στην πρότασή της, για χορήγηση αναστολών σε όλους τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής πλην του Γιώργου Ρουπακιά, η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος της πολύκροτης δίκης πλησιάζει προς το τέλος της.

Ενώπιον και του Ηλία Κασιδιάρη, που βρέθηκε ξανά στο εφετείο, η εισαγγελέας πήρε πρώτη τον λόγο για να εξηγήσει τη θέση της και να επιτεθεί στους συνηγόρους πολιτικής αγωγής για τις δηλώσεις που έκαναν σε βάρος της.

Η εισαγγελέας αναφέρθηκε στους 11 που δεν έχουν λευκό ποινικό μητρώο και προσπάθησε να εξηγήσει με νομικά επιχειρήματα πως η πρότασή της ήταν σωστή και για εκείνους.

Όλοι, όπως είπε, έχουν εκτίσει τις ποινές τους, δεν είναι ύποπτοι φυγής, έχουν μόνιμη κατοικία και έχουν τηρήσει τους περιοριστικούς όρους.

Για τον Νίκο Μιχαλολιάκο η εισαγγελέας επέμεινε ότι δεν είναι πιθανό να διαπράξει νέες εγκληματικές πράξεις, ενώ για τον Γιάννη Λαγό επικαλέστηκε δύο βουλεύματα σύμφωνα με το οποία το υψηλόβαθμο στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης δεν είχε παραβιάσει ποτέ τους περιοριστικούς όρους που του είχαν τεθεί.

Μέσα στο εφετείο, ο Ηλίας Κασιδιάρης εμφανίστηκε αμετανόητος. Δήλωσε αθώος, εξήρε την στάση της εισαγγελέως και έκανε λόγο για κυβερνητικές παρεμβάσεις λίγο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Λίγο πριν ολοκληρώσει την αγόρευσή της, η εισαγγελέας απευθύνθηκε στους συνηγόρους πολιτικής αγωγής για τις δηλώσεις που έκαναν τις τελευταίες μέρες σε βάρος της, λέγοντας: «ποια παραπλάνηση υπήρξε και σε ποια έκθεση ψευδών γεγονότων προέβη η Εισαγγελέας της έδρας όταν δύο βουλεύματα έχουν κρίνει όπως ισχυρίζονται κάποιοι συνήγοροι οι οποίοι, παραβιάζοντας κάθε κανόνα δεοντολογίας για μετριοπάθεια, τόσο εντός όσο και εκτός του δικαστηρίου, καταφέρονται συνεχώς με συκοφαντικές εκφράσεις για την εισαγγελέα επειδή δεν τους είναι αρεστές οι προτάσεις της;».

Μετά την αγόρευση της κ. Οικονόμου, η δίκη συνεχίστηκε με τις τοποθετήσεις δικηγόρων των κατηγορουμένων που προσπαθούν να κρατήσουν τους πελάτες τους εκτός φυλακής.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε και θα συνεχιστεί το πρωί της Πέμπτη, όπου και θα κριθούν τα αιτήματα που έχουν καταθέσει ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο Γιάννης Λαγός.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 21/10/2020