Ελλάδα

Κορωνοϊός: 181 κρούσματα στη Θεσσαλονίκη αλλά τα κρυφά πάρτι συνεχίζονται

21.10.2020 | 20:43

Η κατάσταση στην Θεσσαλονίκη κινδυνεύει να ξεφύγει με τουλάχιστον 10 κρούσματα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ν βράζει , κ'οκκινος είναι πλεόν ο δήμος Συκεών με δεκάδες κρούσματα ενώ έχει εντοπιστεί κρούσμα και σε στην ομάδα του Άρη. Παρ όλα αυτά τα πάρτυ συνεχίζονται ακόμη κια σε υπόγεια και ταράτσες.

Μοτοσικλετιστές της αστυνομίας προσπαθούν να απομακρύνουν τους Θεσσαλονικείς που παρά τα αυξημένα κρούσματα έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία της ρωμαϊκής αγοράς.

Τα 125 κρούσματα που καταγράφηκαν χθες στην πόλη φαίνεται πως δεν πτόησαν κανέναν.

Τα ενεργά κρούσματα εκτιμάται πως φτάνουν τα 750, ενώ τα περισσότερα εντοπίζονται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 10 θετικοί στον κορωνοϊό, στο Δήμο Συκεών, όπου δεκάδες δημότες έχουν τεθεί σε καραντίνα, στις φοιτητικές εστίες, ενώ τουλάχιστον 10 μέλη της ομάδας του Άρη έχουν νοσήσει και βρίσκονται ήδη σε απομόνωση.

Από το πρωί συνεργεία πραγματοποιούν απολυμάνσεις στις εγκαταστάσεις του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και τις φοιτητικές εστίες.

Τα πάρτι συνεχίζονται

Υπόγειες μαζώξεις… πριβέ πάρτι ,ακόμα και σε ταράτσες, και συνωστισμοί σε πλατείες χωρίς κανένα μέτρο προστασίας δυσχεραίνουν την κατάσταση. Εικόνες όπως αυτές που είδαν το φως της δημοσιότητας το προηγούμενο Σάββατο στον προαύλιο χώρο του ΑΠΘ με 1.500 άτομα να χορεύουν χωρίς κανένα μέτρο δεν αποκλείεται να επαναληφθούν

Για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Οι Θεσσαλονικείς διαμαρτύρονται και για συνωστισμό στα λεωφορεία της πόλης.

Τα στοιχεία από τους ελέγχους που πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ πάντως έδωσαν το ρεκόρ στην Θεσσαλονίκη με 104 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας σε μόλις μία ημέρα))

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 21/10/2020

Ελλάδα