Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αμετακίνητη στις θέσεις της η εισαγγελέας για τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης

21.10.2020 | 20:52

Πλησιάζει η ώρα των τελικών αποφάσεων για τους Χρυσαυγίτες, καθώς το δικαστήριο σύντομα αναμένεται να πει την τελευταία λέξη για το θέμα της αναστολής. Η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου επέμεινε και σήμερα στη θέση της, παρά την ηχηρή παρέμβαση της προέδρου,να ανασταλεί η έκτιση της ποινής όλων των καταδικασμένων. Στο εφετείο εμφανίστηκε σήμερα ο Ηλίας Κασιδιάρης, που θυμήθηκε, τώρα, μετά από 5,5 χρόνια δίκης,να ζητήσει κατ' αντιπαρασταση εξέταση με παράγοντα της κυβέρνησης Σαμαρά.

Αμετακίνητη στη θέση της πως οι καταδικασμένοι χρυσαυγίτες πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να μείνουν εκτός φυλακής παρά την καταδίκη για εγκληματική οργάνωση, έμεινε η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου, παρά την ξεκάθαρη αμφισβήτηση της προέδρου του δικαστηρίου.

Μάλιστα η εισαγγελέας στράφηκε εναντίον των συνηγόρων πολιτικής αγωγής για την αντίδρασή που είχαν στην πρότασή της.

«Παραβιάζοντας κάθε κώδικα δεοντολογίας, τόσο εντός όσο και εκτός του δικαστηρίου, οι δικηγόροι πολιτικής αγωγής καταφέρονται συνεχώς κατά της εισαγγελέως επειδή δεν είναι αρεστές οι προτάσεις μου.»

Επιχείρησε να θολώσει τα νερά

Τη δεύτερη εμφάνισή του στο δικαστήριο έκανε σήμερα ο Ηλίας Κασιδιάρης. Το άλλοτε πρωτοπαλλήκαρο του Νίκου Μιχαλολιάκου σε μια προσπάθεια να δείξει καλή διαγωγή απέναντι στο δικαστήριο για το οποίο αδιαφορούσε για 5,5 χρόνια δήλωσε αθώος, ενώ επιχείρησε να εμπλέξει παράγοντας της κυβέρνησης Σαμαρά στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

«Ζήτησα να έρθει ο συγκεκριμένος παράγοντας της τότε κυβέρνησης εδώ στο δικαστήριο, να εξεταστούμε κατ αντιπαράσταση, να διερευνηθεί επιτέλους τι έχει συμβεί, να διαλευκανθεί η αλήθεια.»

«Οι επικοινωνιακές στρακαστρούκες του Κασιδιάρη δε σημαίνουν τίποτα μιας και τα έγγραφα στα οποία είναι έγγραφα τα οποία ήταν ήδη αναγνωσθέντα από το δικαστήριο και ουδέν συνεισέφεραν στην αποδεικτική διαδικασία η οποία σε κάθε περίπτωση πλέον έχει λήξει».

Λαγός πίσω από βουλεύματα

Όσο για τον Γιάννη Λαγό, παρά τον σάλο που προκλήθηκε και παρά το βούλευμα που διαβάστηκε στο δικαστήριο σύμφωνα με το οποίο είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς του όρους, η εισαγγελέας παρέμεινε και πάλι πιστή στην αρχική της θέση ότι δεν παραβιάστηκαν…εκ προθέσεως.

«Ποια παραπλάνηση υπήρξε εκ μέρους της εισαγγελέως της έδρας όταν τα δικαστικά συμβούλια έκριναν δυο φορές διαφορετικά;»

«Για αίσθημα αμηχανίας και περιοδεύων θίασο που έχει κατακλύσει τα μέσα έκανε λόγο η υπεράσπιση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, Νίκου Μιχαλολιάκου, επιμένοντας στο αίτημα χορήγησης αναστολής.»

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο στις 11:00 με το δικαστήριο να αποφασίζει επί του αιτήματος του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ δεν αποκλείεται να εκδοθεί και η τελική απόφαση που θα οδηγήσει αρκετούς από τους καταδικασθέντες πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 21/10/2020

Ελλάδα