Ελλάδα

Κορωνοϊός: «Τρομάζουν» τα κρούσματα στην Περιφέρεια

21.10.2020 | 21:28 Eνσωμάτωση

Με την πανδημία να προελαύνει στη Βόρεια Ελλάδα, κυβέρνηση και ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στους πολίτες.

Στην Καστοριά βρέθηκε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σε μια έκτακτη σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς για την πορεία του ιού στην περιοχή.

Η Καστοριά από την Παρασκευή θα βρίσκεται στο επίπεδο 4 του επιδημιολογικού χάρτη, με τους κατοίκους να ανέμεναν αυτήν την εξέλιξη και τους επιχειρηματίες να μιλούν για ταφόπλακα στα μαγαζιά τους.

Κρούσματα σε εργοστάσιο στη Λιβαδειά

Η Λιβαδειά και τα γύρω χωριά είναι στο «πόδι» μετά τα 18 κρούσματα που εντοπίστηκαν στο εκκοκκιστήριο.

Όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι, δεν τηρούνταν κανένα απολύτως μέτρο προστασίας στο εργοστάσιο.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν, υπήρχε εργαζόμενη που εξακολουθούσε να πηγαίνει στη δουλειά με πυρετό, παίρνοντας αντιπυρετικά για να καταστείλει τα συμπτώματα και να μπορέσει να περάσει τη θερμομέτρηση και να εργαστεί κανονικά.

Ο φόβος έχει απλωθεί στην περιοχή, με τους κατοίκους να τρέμουν για το πώς θα ξεπεράσουν την κρίση που χτύπησε την πόρτα τους.

Έρημα τα Ιωάννινα

Η επιθετική αύξηση των κρουσμάτων στα Γιάννενα, έχει οδηγήσει τους κατοίκους της πόλης να μένουν κλειδωμένοι στα σπίτια τους, με κλιμάκια του ΕΟΔΥ να διενεργούν συνεχώς ελέγχους στην πόλη.

Οι μετακινήσεις έχουν περιοριστεί σημαντικά, με τους πολίτες να βγαίνουν μόνο για τα απαραίτητα, ενώ η μάσκα έχει γίνει μόνιμο αξεσουάρ, ακόμα και στους ανοιχτούς δημόσιους χώρους.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 21/10/2020