Ελλάδα

Κορωνοϊός Συναγερμός για τις «κόκκινες» περιοχές της Αθήνας

21.10.2020 | 21:20

Η επέλαση του κορονοιού στην Αττική δεν λέει να κοπάσει αυτη την στιγμή στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας έχουμε 3.103 ενεργά κρούσματα . «Κόκκινες» περιοχές το Σύνταγμα, το Κολωνάκι, η Ομόνοια και η Πλατεία Βικτωρίας.

Ο κορωνοϊός  συνεχίζει, να “χτυπά» την Αττική . O φόβος και η ανησυχία οδήγησε εκατοντάδες  πολίτες κάθε ηλικίας στην νέα Σμύρνη. Σχημάτισαν ουρές για να μάθουν εάν είναι θετικοί στον ίο.

Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ δεν προλάβαιναν να παίρνουν δείγματα. Μέχρι το μεσημέρι πραγματοποιήθηκαν  616 ραπιντ τεστ . Βρέθηκαν επτά θετικά δείγματα, σε 4 άντρες και 3 γυναίκες .

Η πανδημία δείχνει σαφή εξάπλωση και η αύξηση των κρουσμάτων, έχει ηλικιακά και γεωγραφικά στοιχεία . Στην Αττική η μέση ηλικία των ανθρώπων που νοσούν είναι τα 33 έτη .

Συνολικά 3103 ενεργά κρούσματα βρίσκονται στην Αττική.

Η πλατεία Συντάγματος, η  πλατεία Βικτωρίας, οπού καταγράφηκε μεγάλος αριθμός θετικών κρουσμάτων , ο Άγιος Παντελεήμονας που συνεχίζει να παρουσιάζει υψηλό επιδημιολογικό φορτίο η περιοχή της Ομόνοιας, το Μοναστηράκι και το Κολωνάκι  βρίσκονται στο επίκεντρο των ειδικών στην Αττική.

Κάτοικος του κέντρου της Αθήνας είναι  ο 73χρονος Ανδρέας Λαζανης που επιδεικνύει στις μετακινήσεις του, όπως λέει  μέγιστη προσοχή .

Γρήγορη διάγνωση με δωρεάν τεστ καθημερινά σε επιβαρυμένες περιοχές εκτιμάται πως θα λειτουργήσουν θετικά στον έλεγχο για  τη διαχείριση της πανδημίας ..

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 21/10/2020

Ελλάδα