Ελλάδα

Άγιος Στέφανος: Άδικος χαμός του 41χρονου ιδιοκτήτη που έδινε μάχη για τους ηλικιωμένους

21.10.2020 | 20:17

Η είδηση σόκαρε τους πάντες καθώς όλοι μιλούν για έναν άνθρωπο με σπανια ευαισθησία για τους ηλικιωμένους , γα έναν άνθρωπο που επιδείκνυε απίστευτη υπευθυνότητα και που ο οίκος ευγηρίας ήταν ολόκληρη η ζωή του. Η συγκεκριμένη δομή είχε μπει σε προληπτική καραντίνα με πρωτοβουλία του αυτόχειρα για δυο ολόκληρους μήνες με τον ίδιο μάλιστα να μένει μέσα μαζί τους με τους ηλικιωμένους ώστε να μην διατρέξει κανείς κίνδυνο. Σε δηλώσεις που έκανε μέχρι κια πριν από 3 ημέρες στο MEGA ζητούσε επιτακτικά από τον ΕΟΔΥ να γίνονται έλεγχοι κάθε εβδομάδα.

Ο Δημήτρης Καμπανάρος ιδιοκτήτης της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων στον Άγιο Στέφανο περιγράφει μιλώντας στο MEGA την προσπάθεια που έκανε για να προστατέψει τους ηλικιωμένους και τους εργαζομένους υστέρα από τα 3 κρούσματα κορωνοϊού που εντόπισε ο ίδιος στην επιχείρησή του. Μια μονάδα, που όπως λένε στον Άγιο Στέφανο ήταν πρότυπο και από την πρώτη στιγμή τηρούσε όλα τα μετρά προστασίας.

Όλα τα κρούσματα 2 εργαζόμενοι και μια ηλικιωμένη γυναίκα ήταν συμπτωματικοί. Ο 41 ετών Δημήτρης Καμπάναρος ζούσε με την αγωνία καθημερινά. Είχε κλειστεί μάλιστα για 65 ημέρες μαζί με το προσωπικό του μέσα στην μονάδα για να προστατεύσει τους 100 ηλικιωμένους που φιλοξενούσε από τον κορωνοϊό στο πρώτο κύμα της πανδημίας.

Πάρα όμως όλα τα μέτρα προστασίας ο κορωνοϊός τρύπωσε στην μονάδα. Το γεγονός αυτό κλόνισε τον 41χρονο ο οποίος νυχθημερόν ζούσε με την αγωνία – σήμερα είχε ώρες να δώσει σημεία ζωής. Τελικά εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του στον Άγιο Στέφανο – δίνοντας ο ίδιος τέλος στη ζωή του με μια κυνηγετική καραμπίνα.

Όσοι τον γνώριζαν κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο ευαίσθητο και άψογο επαγγελματία που η μόνη του έγνοια ήταν η φροντίδα των ηλικιωμένων. Μάλιστα ήταν και ενεργό μέλος της πανελλήνιας ένωσης μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων .

Ο Δημήτρης Καμπανάρος υπήρξε ένα εξέχον μέλος της κοινωνίας του Δήμου Διονύσου, άριστος επιχειρηματίας και διαπρεπής επιστήμονας, ιδιαίτερα αγαπητός από την τοπική μας κοινωνία. Θέλω να πω ότι είμαι συγκλονισμένος από την τραγική είδηση.

Να σημειωθεί ότι κατά τον έλεγχο που έγινε σήμερα στην μονάδα τόσο στους ηλικιωμένους όσο και στους εργαζομένους όλα τα τεστ για κορωνοϊό ήταν αρνητικά.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 21/10/2020

Ελλάδα