Ελλάδα

Κορωνοϊός: «Σαρώνει» την Ελλάδα η πανδημία, πιέζεται το σύστημα Υγείας

19.10.2020 | 13:14 Eνσωμάτωση

Καμπανάκι κινδύνου έκρουσε ο Σωτήρης Τσιόδρας για την αύξηση των κρουσμάτων κατά τη σημερινή σύσκεψη κυβέρνησης και λοιμωξιολόγων.

Στο επίκεντρο βρέθηκε η Θεσσαλονίκη, εκεί όπου την τελευταία εβδομάδα εντοπίστηκαν δεκάδες περιστατικά λοιμώξεων. Ο Οκτώβριος έχει σπάσει κάθε ρεκόρ κρουσμάτων.

Τα στοιχεία προβληματίζουν τους ειδικούς, καθώς ενώ το Σεπτέμβριο καταγράφηκαν 8362 κρούσματα, κατά μέσω όρο τον Οκτώβριο σημειώνονται καθημερινά 383 κρούσματα, ενώ μέχρι χθες είχαν ήδη εντοπιστεί 6.909.

Ακόμα 438 κρούσματα

Χθες η Ελλάδα έσπασε το φράγμα των 25.000 κρουσμάτων, καθώς προστέθηκαν άλλα 438 κρούσματα, ενώ άλλοι 9 ασθενείς κατέληξαν από επιπλοκές του κορωνοιού. Επιπλέον, 84 συμπολίτες μας δίνουν μάχη στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Παρά το γεγονός ότι η Αττική βρίσκεται στο κόκκινο χιλιάδες πολίτες συνωστίζονται σε πλατείες και μπαρ.

Ωστόσο σοκ έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του MEGA για κέντρα διασκέδασης στο Περιστέρι, όπου η διασκέδαση συνεχίζεται μέσα στο μαγαζί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Μάλιστα σε περίπτωση ελέγχουν οι πελάτες φυγαδεύονται στην ταράτσα.

Τα φαινόμενα αυτά μπορούν να βάλουν την Αττική στην κόκκινη ζώνη του lockdown.

Εν τω μεταξύ, η πίεση στα νοσοκομεία είναι μεγάλη και τα κρεβάτια γεμίζουν το ένα μετά το άλλο. «Ανάσα» αναμένεται να δώσουν ο 50 νέες κλίνες εντατικής θεραπείας στο Σωτηρία, που εγκαινιάστηκαν σήμερα από τον πρωθυπουργό.

Έντονη πάντως είναι η ανησυχία για την αύξηση των μολύνσεων σε Καστοριά, Λάρισα, Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη, που βρίσκονται στα όρια της κόκκινης ζώνης.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 19/10/2020