Η Ιαπωνία αναμένεται να απορρίψει 1 εκατομμύριο τόνους μολυσμένου νερού της Φουκουσίμα στη θάλασσα, εννέα χρόνια μετά το ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό.
Οι ντόπιοι ψαράδες αντιδρούν καθώς όπως ισχυρίζονται μια τέτοια κίνηση θα βλάψει ανεπανόρθωτα τη θαλάσσια ζωή.
Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις από την άλλη προτείνουν την κατασκευή δεξαμενών για την αποθήκευση του νερού, προκειμένου να αποφευχθεί η ρίψη του στον Ειρηνικό Ωκεανό.
Η κυβέρνηση αναμένεται να λάβει την απόφαση της άμεσα, δίνοντας ένα τέλος σε συζητήσεις χρόνων.
Η υγεία του πλανήτη περνά από το πιάτο μας. Στην Ελλάδα, το κόκκινο κρέας καταναλώνεται σε οχταπλάσια ποσότητα συγκριτικά με τις προβλεπόμενες μερίδες της μεσογειακής διατροφής, σύμφωνα με τη WWF. Το γεγονός αυτό, εκτοξεύει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και καταστρέφει την άγρια ζωή. Πιο συγκεκριμένα, ο μέσος Έλληνας σήμερα τρώει 1 με 2 μερίδες κόκκινο κρέας την ημέρα, όταν δεν θα έπρεπε να ξεπερνά τις 1 με 2 την εβδομάδα.
Από την άλλη, τα όσπρια καταναλώνονται στη μισή ποσότητα απ΄αυτήν που προτείνει η μεσογειακή διατροφή, από την οποία φαίνεται να απομακρυνόμαστε όλο και περισσότερο.
Η διατροφή των Ελλήνων εξαφανίζει την άγρια ζωή. Η χώρα μας κρατάει τα σκήπτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο στην κατανάλωση κόκκινου κρέατος. Όσον αφορά τις εκπομπές αερίων κατά τη διάρκεια παραγωγής του, η Ελλάδα τερματίζει στη δεύτερη θέση.
Στοιχεία που αποδεικνύουν πως πρέπει να υπάρξει άμεση αλλαγή των διατροφικών μας συνηθειών.