Ελλάδα

Πρώτη μέρα νέων μέτρων στην Αχαΐα – Σαφάρι ελέγχων για την τήρηση των μέτρων

06.10.2020 | 20:01 Eνσωμάτωση

Από τα ξημερώματα της Τρίτης σε μίνι lockdown έχουν μπει η Αχαΐα και τα Ιωάννινα με μάσκες παντού. Στην Πάτρα οι πολίτες δείχνουν να μην καταλαβαίνουν γιατί έχουν ληφθεί τα μέτρα, ωστόσο τα επιδημιολογικά στοιχεία δεν είναι ευχάριστα.

Αστυνομικοί στην Πάτρα μπαίνουν σε λεωφορεία. Ελέγχουν έναν προς έναν τους επιβάτες αν φορούν μάσκα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται στον δρόμο, τις καφετέριες, τα εστιατόρια και τις λαϊκές αγορές.

Μάσκες παντού και «ρολά» τα μεσάνυχτα

Από τις 06:00 το πρωί, μεταξύ των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν στην Πάτρα αλλά και όλη την Αχαΐα, είναι και η υποχρεωτική χρήση της μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 00:00 τα μεσάνυχτα έως τις 05:00 το πρωί και η απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης άνω των εννέα ατόμων.

Νέα κρούσματα έχουν εντοπιστεί στην Πάτρα, σε εργαζομένους πολυκαταστήματος, σε υγειονομικούς υπαλλήλους του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας, αλλά και σε ένστολο προσωπικό.

Συμμόρφωση αλλά και… παράπονα

Όπως προκύπτει από τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων, τις τελευταίες επτά ημέρες στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας εντοπίστηκαν 51 νέα κρούσματα.

Ωστόσο, πολίτες και επαγγελματίες αντιδρούν αφού, όπως λένε, άλλες μεγάλες πόλεις στην Ελλάδα έχουν περισσότερα κρούσματα, χωρίς όμως να έχουν ληφθεί επιπλέον μέτρα.

Τα έκτακτα μέτρα θα ισχύσουν μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ ήδη έχουν επιβληθεί και τα πρώτα πρόστιμα σε πολίτες που δε φορούν μάσκα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 06/10/2020