Πολιτική

Ξεκάθαρο μήνυμα Μητσοτάκη στην Άγκυρα – Εχθρούς παντού βλέπει ο Ερντογάν

06.10.2020 | 21:36 Eνσωμάτωση

Μήνυμα στην Άγκυρα ότι σε αυτήν εναπόκειται να κλείσει τον κύκλο των εντάσεων και να αναζητήσει οδό συνεννόησης, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ.

Η Αθήνα, δια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία να προσέλθει σε διάλογο χωρίς απειλές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντηση που είχε με τον Γενς Στόλτενμπεργκ, στάθηκε μεταξύ άλλων στην παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας, εστιάζοντας και στο θέμα των S-400 που καίει τη Συμμαχία.

Ωστόσο, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ απέφυγε να σχολιάσει το θέμα των ρωσικών πυραύλων σε χώρα της βορειοατλαντικής συμμαχίας και αναφέρθηκε στον μηχανισμό αποκλιμάκωσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Ευθύνες στην Ελλάδα ρίχνει ο Ερντογάν

Ο Ερντογάν, παρόντος του Στόλτενμπεργκ, είχε ρίξει την ευθύνη στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο του νεοοθωμανισμού, ο Τούρκος πρόεδρος βλέπει παντού εχθρούς

Σε τηλεδιάσκεψη με την καγκελάριο Μέρκελ, έκανε παράπονα για την απόφαση της Συνόδου της ΕΕ, την οποία αποκάλεσε «όμηρο» της Ελλάδας.

Παρά τις ανησυχίες του ΝΑΤΟ, η Τουρκία στέλνει συστοιχία των S-400 για δοκιμαστικές βολές στη Σινώπη, ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη είναι η τουρκική άσκηση «ΕΦΕΣ» στον κόλπο της Σμύρνης.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 06/10/2020