Πολιτική

Την Τετάρτη η ιστορική απόφαση για την Χρυσή Αυγή μετά από δίκη 5,5 ετών

06.10.2020 | 21:21 Eνσωμάτωση

Η αντίστροφη μέτρηση για την πιο πολύκροτη δίκη των τελευταίων ετών έχει αρχίσει, αφού την Τετάρτη στις 11:00 το πρωί, οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ρίχνουν αυλαία στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Την Τετάρτη, στις 11:00 ακριβώς οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας θα ανακοινώσουν την απόφαση τους επί της ενοχής ή όχι των 68 κατηγορουμένων στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, με την οποία συνεκδικάζονται η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η επίθεση σε βάρος των Αιγύπτιων αλιεργατών και η επίθεση σε βάρος αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ.

Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή, καθώς η ελληνική δικαιοσύνη θα κρίνει εάν η Χρυσή Αυγή λειτουργούσε ως εγκληματική οργάνωση, υπό τον μανδύα του πολιτικού κόμματος.

Την ίδια στιγμή, επτά χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η Μάγδα, ο Παναγιώτης και η Ειρήνη Φύσσα, θα ακούσουν την ετυμηγορία για τον καθ΄ ομολογίαν δολοφόνο του, Γιώργο Ρουπακιά, τον πυρηνάρχη της Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη και τους άλλους κατηγορούμενους.

Το δικαστήριο επίσης θα κρίνει τις επιθέσεις σε βάρος των Αιγύπτιων αλιεργατών και των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ, για την οποίες κατηγορείται ο πυρηνάρχης Περάματος, Αναστάσιος Πανταζής.

Το δικαστήριο θα αποφανθεί εάν ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Γιάννης Λαγός, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Χρήστος Παππάς, η Ελένη Ζαρούλια, ο Γιώργος Γερμενής, ο Νίκος Μίχος, ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και τα υπόλοιπα πρώην κοινοβουλευτικά στελέχη του κόμματος πρέπει να καταδικαστούν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει μια μακρά διαδικασία η οποία αναμένεται να διαρκέσει αρκετές συνεδριάσεις, μέχρι το δικαστήριο, εφόσον εκδώσει καταδικαστική απόφαση, να φτάσει στην επιβολή ποινών και να κρίνει εάν τελικά οι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στις φυλακές.

Αρχικά, το επόμενο στάδιο θα είναι οι δικηγόροι υπεράσπισης να ζητήσουν ελαφρυντικά.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 06/10/2020