Πολιτική

Παραδειγματική καταδίκη της Χρυσής Αυγής ζητούν τα κόμματα της Βουλής

06.10.2020 | 21:30 Eνσωμάτωση

Ένα πλατύ πολιτικό μέτωπο, που καλύπτει όλο το εύρος του δημοκρατικού τόξου, ζητά την παραδειγματική καταδίκη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής και των μελών της οργάνωσης που κατηγορούνται.

Η κίνηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίσουν κορεό στη Βουλή με την φράση «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ» για την Χρυσή Αυγή, έφερε σε μετωπική σύγκρουση το Μαξίμου με την Κουμουνδούρου.

Την Τετάρτη γράφεται ιστορία τόνισε στο διαδίκτυο ο Αλέξης Τσίπρας και αύριο θα είναι έξω από το Εφετείο.

«Δεν είναι αθώοι. Το γνωρίζουμε όλοι και όλες. Την Τετάρτη οφείλουμε να είμαστε εκεί για να το φωνάξουμε δυνατά. Το οφείλουμε στην ιστορία αυτού του τόπου, το οφείλουμε στη Δημοκρατία. Το οφείλουμε στα παιδιά μας», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι απαίτηση να καταδικαστούν γιατί είναι δολοφόνοι και είναι δολοφόνοι γιατί είναι ναζιστές», δήλωσε ο Θανάσης Παφίλης, βουλευτής ΚΚΕ.

Με συγκινητικές αναφορές για τη Μάγδα Φύσσα, η σύζυγος του Αλέξη Τσίπρα, Περιστέρα Μπαζιάνα, σε άρθρο της στην Αυγή, ζητά την ξεκάθαρη καταδίκη της.

Σε μια προσωπική αναφορά λέει επίσης πως δε θα μπορέσει να βρει λόγια για εξηγήσεις στα παιδιά της, στην απευκταία περίπτωση που η απόφαση δεν είναι καταδικαστική.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 06/10/2020