Πολιτική

Παίρνει θέση ο Μητσοτάκης για την υπόθεση των υποκλοπών – Δήλωση τη Δευτέρα

06.08.2022 | 13:09 Eνσωμάτωση

Τη Δευτέρα θα τοποθετηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με τις παραιτήσεις Δημητριάδη – Κοντολέωντα και το ζήτημα της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός προφανώς και δε θα περιμένει να ανοίξει η Βουλή και θα κάνει δήλωση για το ζήτημα.

Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη τονίζουν ότι είναι δεδομένη η απόφασή του να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση από την πρώτη στιγμή.

Επίσης έχει δοθεί εντολή ο Νίκος Ανδρουλάκης να ενημερωθεί πλήρως από τον νέο διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη, για το πώς προέκυψε η εισαγγελική άδεια για την παρακολούθησή του.

Από το Μαξίμου δηλώνουν κατηγορηματικά ότι η κυβέρνηση δεν έχει το κακόβουλο λογισμικό Predator και πως η παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις υποκλοπές με αυτό.

Επιπλέον λένε για τον χρόνο των εκλογών ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας όπως έχει πει ο πρωθυπουργός.

Επίσημο αίτημα εξεταστικής

Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚ καταθέτει επίσημο αίτημα για Εξεταστική Επιτροπή, στο οποίο έχει ήδη απαντήσει θετικά η κυβέρνηση δια του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Από τη Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνουν ότι θα κινηθούν θεσμικά για να φτάσουν στο τέλος αυτής της υπόθεσης.

Έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδρίασε το πρωί του Σαββάτου (6/8) εκτάκτως η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Π.Γ. εξέτασε τρόπους αντίδρασης στην υπόθεση των υποκλοπών, μετά τις παραιτήσεις Δημητριάδη – Κοντολέοντος και τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που αυτές προκάλεσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συντάχθηκε με την πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής την οποία χαρακτήρισε αυτονόητη, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση.

Παράλληλα, πρόκειται να ζητήσει και την άμεση, εκ νέου συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 06/08/2022