Κόσμος

Λωρίδα της Γάζας: Νέος κύκλος αίματος στη Μέση Ανατολή

06.08.2022 | 13:33 Eνσωμάτωση

Το ένα μετά το άλλο ανοίγουν τα πολεμικά μέτωπα σε όλο τον πλανήτη.

Ισραήλ

Η νύχτα έγινε μέρα και ο ανατριχιαστικός ήχος των πυραύλων «σκίζει» τον ουρανό. Η αιώνια έχθρα Παλαιστινίων και Ισραηλινών, που ήταν σε λήθαργο τα τελευταία χρόνια, ξύπνησε.

Η μεγάλη πληγή στη Μέση Ανατολή άνοιξε και πάλι σκορπίζοντας αίμα και θάνατο.

Το Ισραήλ ισχυρίστηκε ότι εξαπέλυσε ειδική επιχείρηση κατά της Ισλαμικής Τζιχάντ στη Γάζα, σκοτώνοντας ένα από τα ηγετικά της στελέχη σε μια αιφνιδιαστική αεροπορική επίθεση.

«Πολίτες της Γάζας, τις τελευταίες τέσσερις ημέρες οι κινήσεις της Ισλαμικής Τζιχάντ άρχισαν να κλιμακώνονται εναντίον του Ισραήλ αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα επιφέρει στην ασφάλεια των πολιτών».

Τα ισραηλινά χτυπήματα είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν ακόμα 9 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, και να τραυματιστούν 79 άνθρωποι.

Οι συγκρούσεις συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα και η κυβέρνηση του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι θα συνεχιστούν ολόκληρη την εβδομάδα.

Ταϊβάν

Το νέο μέτωπο στη Μέση Ανατολή φαίνεται ότι άνοιξε μετά και την κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις Κίνας – Ταϊβάν που προκάλεσε η επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι.

Η κατάσταση κλιμακώνεται κάθε μέρα και περισσότερο, με κινεζικά αεροσκάφη και πλοία να πραγματοποιούν ασκήσεις προσομοίωσης επίθεσης κατά της Ταϊβάν.

Η Κίνα από την Πέμπτη ως αύριο Κυριακή έχει δεσμεύσει περιοχές γύρω από την Ταϊβάν για στρατιωτικές ασκήσεις σε θάλασσα και αέρα με πραγματικά πυρά.

Ουκρανία

Και όλα αυτά συμβαίνουν την στιγμή που το μεγάλο πολεμικό μέτωπο στα σύνορα της Ευρώπης διαρκώς αναζωπυρώνεται.

Σχεδόν πέντε μήνες μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο πόλεμος πλέον επικεντρώνεται στα νότια.

Το Κίεβο και η Μόσχα αλληλοκατηγορούνται για πλήγματα κοντά σε έναν πυρηνικό αντιδραστήρα του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής της Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία.

Γραμμή υψηλής τάσης υπέστη ζημιά σε αυτή την επίθεση, προκαλώντας τη διακοπή λειτουργίας ενός εκ των αντιδραστήρων του πυρηνικού σταθμού.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 06/08/2022