Πολιτική

Υπουργικό Συμβούλιο: Το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο πριν τις διακοπές του Αυγούστου

28.07.2022 | 13:00 Eνσωμάτωση

Συνεδριάζει από τις 11 το πρωί το υπουργικό συμβούλιο με πλούσια ατζέντα. Πρόκειται για το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο πριν τις διακοπές του Αυγούστου.

Με την πολιτική σεζόν να βαίνει σταδιακά προς ολοκλήρωση και τον Κυριακή Μητσοτάκη να έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να κάνει ούτε εκλογές ούτε ανασχηματισμό το επόμενο διάστημα, διεξήχθη το σημερινό, τελευταίο πριν τις διακοπές, υπουργικό συμβούλιο.

Πυρκαγιές

Την αγανάκτησή του για τους «πυροσβέστες της ξαπλώστρας», όπως τους αποκάλεσε, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει σήμερα.

«Βαθιά προσβολή, όχι στην πολιτική ηγεσία, αλλά στους πυροσβέστες, στους εθελοντές και όλους εκείνους που δεν έχουν κοιμηθεί βράδια ολόκληρα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ενεργειακό

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα θέματα της ενέργειας και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση βάζει πλάτη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις με τον νέο μηχανισμό παρέμβασης με ουσιαστική κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, ενώ αναμένεται να υπενθυμίσει τι θα πλήρωναν οι πολίτες και τι θα πληρώνουν τώρα που εφαρμόζεται ο νέος μηχανισμός.

Επέμεινε, δε, ότι απαιτείται και ευρωπαϊκή παρέμβαση για το θέμα, με έμφαση στον μηχανισμό που και ο ίδιος έχει προτείνει τόσο για τη μείωση της κατανάλωσης αερίου στη βιομηχανία έναντι αποζημίωσης όσο και για την ανάγκη αποσύνδεσης της χονδρικής τιμής του αερίου από αυτή του ρεύματος.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 28/07/2022