Οικονομία

Ρεύμα: «Χαμένοι» στα τιμολόγια του ρεύματος οι καταναλωτές – Υπολογίζουν τι τους συμφέρει περισσότερο

26.07.2022 | 20:00 Eνσωμάτωση

Μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος, οι πολίτες έχουν πάρει χαρτί και μολύβι και υπολογίζουν τι θα χρειαστεί να πληρώσουν και ποιος πάροχος τους συμφέρει περισσότερο.

Χαμένοι στις ανακοινώσεις των νέων τιμολόγιων από τους παρόχους ρεύματος βρίσκονται οι καταναλωτές οι οποίοι αναζητούν τι τους συμφέρει περισσότερο.

Χθες ανακοινώθηκαν και τα ονομαστικά τιμολόγια των προμηθευτών ρεύματος, με τις τιμές να κυμαίνονται από 0,484 € έως 0,58€ ανά kWh.

Οι καταναλωτές πλέον μπορούν να μετακινούνται χωρίς χρέωση από πάροχο σε πάροχο πιέζοντας με τον τρόπο αυτό για χαμηλότερες τιμές.

Πόσο θα μας κοστίσει το ρεύμα τον Αύγουστο

Με τις κρατικές επιδοτήσεις για τον Αύγουστο να ξεπερνούν το 1,1 δισ. €, η κυβέρνηση επιχειρεί να σβήσει το ηλεκτροσόκ που προκαλούν οι φουσκωμένοι λογαριασμοί και επιδοτεί κάθε λογαριασμό με 0,337€ ανά κιλοβατώρα.

Ένα μέσο νοικοκυριό με μηνιαία κατανάλωση 300 kWh πριν από την επιδότηση των 33 λεπτών ανά κιλοβατώρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, θα πλήρωνε 145,8€.

Μετά την παρέμβαση και την προσγείωση της τιμής στα 15 λεπτά θα πληρώσει 44,7€.

Δηλαδή 101,1 € λιγότερα.

Ένα νοικοκυριό με μεγαλύτερη κατανάλωση, 500 kWh πριν από την επιδότηση θα πλήρωνε 243€. Μετά την επιδότηση θα πληρώσει 74,5€, δηλαδή 168,5 € λιγότερα.

Ψάχνουν τρόπους εξοικονόμησης

Μπορεί οι τελικές ρεύματος μετά τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης να προσγειώνονται στα επίπεδα του περσινού φθινοπώρου, ωστόσο θα είναι 10 – 15% αυξημένες σε σύγκριση με το περσινό καλοκαίρι για αυτό και πολλοί καταναλωτές ψάχνουν να βρουν πως θα κάνουν οικονομία στο ρεύμα.

Είτε ανάβοντας για λιγότερες ώρες το κλιματιστικό, είτε εκμεταλλεύονται το νυχτερινό τιμολόγιο.

Πάντως σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δρομολογείται νέα παρέμβαση στα τιμολόγια, προκειμένου να αντιμετωπιστούν περιπτώσεις υπερβολικής αύξησης των παγίων οι οποίες όπως ανέφεραν δυσχεραίνουν την σύγκριση των χρεώσεων από τους καταναλωτές.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 26/07/2022