Κόσμος

Η δραματική στιγμή συνάντησης δύτη με καρχαρία

26.07.2022 | 20:36 Eνσωμάτωση

Ένα δραματικό βίντεο που αποτυπώνει τον αγώνα του δύτη να σωθεί από τα σαγόνια του καρχαρία, βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Ο μεγάλος λευκός καρχαρίας πλησιάζει το ειδικό διαφανές κλουβί όπου βρίσκεται ο δύτης. Κάνει κύκλους γύρω του προσπαθώντας να καταλάβει περί τίνος πρόκειται. Το κήτος των πεντέμισι μέτρων περνά πολλές φορές κάτω από το υποψήφιο θήραμα, σπρώχνει διερευνητικά το κλουβί με το ρύγχος του δύο φορές και εξαπολύει την επίθεσή του.

Το κλουβί αντέχει στα σαγόνια του καρχαρία, όμως ο δύτης πέφτει στο νερό. Επιχειρεί να επιστρέψει στην ασφάλεια του κλουβιού αλλά ο καρχαρίας αρπάζει το σκοινί και απειλεί να τον παρασύρει στα βάθη του ωκεανού.

Ο βετεράνος δύτης Τζίμι Πάρτινγκτον δεν έχει άλλη επιλογή, πρέπει να επιστρέψει κολυμπώντας στο σκάφος και τελικά θα καταφέρει να βγει αλώβητος από την περιπέτεια.

Το δραματικό βίντεο είναι απόσπασμα από ντοκιμαντέρ του Discovery Channel που γυρίστηκε τα τελευταία δύο χρόνια και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Sun.

Μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη περίμενε και έναν Αμερικανό ψαρά που είχε πάει εκδρομή με την οικογένειά του. Έπιασε ένα καρχαριάκι και καθώς το ελευθέρωνε από το αγκίστρι, εκείνο γύρισε και άρπαξε το χέρι του.

Ο ψαράς μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στην Φλόριντα έχοντας χάσει το μικρό του δαχτυλάκι και υπεβλήθη σε εγχείρηση για να σωθούν τα υπόλοιπα. Πριν από μερικές ημέρες στην ίδια περιοχή, μια γυναίκα τραυματίσθηκε σοβαρά από επίθεση καρχαρία.

Βορειότερα στον Ατλαντικό, ανοιχτά της Μασαχουσέτης, λαχτάρησαν οι επιβάτες μικρού αλιευτικού όταν μια φάλαινα έπεσε πάνω στο σκάφος τους και παρ’ ολίγο να το βυθίσει, χωρίς να υπάρξουν σοβαροί τραυματισμοί.

Δεν ήταν επίθεση, απλά το μικρό σκάφος βρέθηκε στον δρόμο της μεγαλης φάλαινας την ώρα που τρεφόταν, λένε οι ειδικοί.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 26/07/2022