Ελλάδα

Πάτρα: Τον έδιωξαν από το νοσοκομείο και πέθανε από έμφραγμα λίγα μέτρα μακριά

15.07.2022 | 20:07 Eνσωμάτωση

Θλίψη, αλλά και απύθμενη οργή προκαλεί ο θάνατος 49χρονου πολίτη ο οποίος πεθανε αβοήθητος. Ο άνθρωπος ένιωσε πόνους στο στήθος και πήγε στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, απ' όπου όμως νοσηλεύτρια τον έδιωξε λέγοντάς του ότι το νοσοκομείο δεν εφημερεύει, τη στιγμή που ο άνθρωπος της έλεγε ότι νιώθει δυνατούς πόνους που παρέπεμπαν σε καρδιακό επεισόδιο.

Ένιωσε δυνατούς πόνους στο στήθος και πήγε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα.

Εκεί, όπως καταγγέλει το συγγενικό του περιβάλλον, του επέτρεψαν την είσοδο, τον οδήγησαν στα επείγοντα περιστατικά και έπειτα μία νοσοκόμα τον παρέπεμψε στο νοσοκομείο του Ρίου, το οποίο εφημέρευε το βράδυ της Τετάρτης, χωρίς ωστόσο να εξεταστεί από κανέναν γιατρό.

Ο 49χρονος Θοδωρής τηλεφώνησε στο αδερφό του και του ζήτησε να τον συνοδεύσει στο νοσοκομείο, αφού ο ίδιος δεν μπορούσε να οδηγήσει.

«Μου λέει “είμαι έξω από τον Άγιο Ανδρέα, γιατί δεν με δεχτήκανε, μου είπανε εφημερεύει το Ρίο”. Μου λέει “δεν μπορώ να πάω μόνος, δεν είμαι καλά, κάνε γρήγορα”. Πριν φτάσω ένα λεπτό με παίρνει τηλέφωνο μου λέει γιατί αργείς. Του λέω έφτασα, ηρέμησε», είπε ο αδερφός του θύμαυος.

Στο αυτοκίνητο πρόλαβε να πει στον αδελφό του ότι από το πρωί ένιωθε δυνατούς πόνους στο στήθος κι ότι στο νοσοκομείο δεν τον βοήθησαν. «Πέθανε στα χέρια μου», λέει ο αδελφός του στο MEGA και συγκλονίζει…

«Τον βάζω δίπλα μου και στα 3 λεπτά που ξεκίνησα έπαθε ανακοπή στα χέρια μου. Μέσα στο αυτοκίνητο μπροστά σας. Μέσα στο αυτοκίνητο μπροστά μου. Ήξερε ότι δεν εφημέρευε γιατί το απόγευμα 8 η ώρα είχε περάσει πάλι από τον Άγιο Ανδρέα για ένα άλλο θέμα, μία κήλη Δεν μπορούσε να πάει πιο πέρα. Αν αργούσα 3 λεπτά θα τον έβρισκα νεκρό στο πάρκινγκ».

«Η νοσηλεύτρια ήταν στη θέση της και έκανε το αυτονόητο. Πήρε το ιστορικό. Της είπε ότι πήγε και το πρωί στον γιατρό και είχε ψύξη, και του είπε να πάει στο Ρίο», δήλωσε ο Μιχάλης Στελάτος, πρόεδρος του σωματείου «Ιπποκράτης».

«Δεν φταίνε οι γιατροί για αυτό που συμβαίνει. Όταν το νοσοκομείο δεν εφημερεύει είναι σαν να είναι κλειστό. ΑΝ εφαρμοστεί ο νόμος και να οριστεί γιατρός ετοιμότητας», δήλωσε ο Τάκης Γεωργακόπουλος, μέλος τριμελούς επιτροπής γιατρών «Άγιος Ανδρέας».

«Το νοσοκομείο όντως δεν εφημέρευε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να δώσει τις πρώτες βοήθειες και να καλέσει κινητή μονάδα και να τον πάει στο νοσοκομείο που εφημερεύει. Δεν του λες σήκω φύγε, πήγαινε έξω από το νοσοκομείο να πεθάνεις», δήλωσε ο κουνιάδος του 49χρονου.

«Ζητήθηκε κατεπείγουσα έρευνα και άμεσα θα διερευνηθούν και θα αποδοθούν ευθύνες, όπου υπάρχουν. Σε όποιον καταφθάνει εκτάκτως σε νοσοκομείο οφείλουμε να παρέχουμε τη δέουσα φροντίδα είτε το νοσοκομείο εφημερεύει είτε όχι», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Απαντήσεις τις επόμενες ώρες για τον ασθενή που πήγε στο νοσοκομείο και εξέπνευσε λίγο μετά με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Η οικογένειά του έχει βυθιστεί στο πένθος… Λίγους μήνες πριν, έχασαν την αδερφή τους, την 44χρονη Ελπινίκη, από κορωνοϊό…

Εξηγήσεις έδωσε η νοσηλεύτρια που έδιωξε τον 49χρονο από τα επείγοντα

Πριν από λίγο έφτασε στα χέρια του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη το πόρισμα, σύμφωνα με το οποίο φαίνεται πως καταλογίζονται ευθύνες στο διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό, γι’ αυτό και ο υπουργός έχει δώσει εντολή έναρξης ένορκης διοικητικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος και γιατί ευθύνεται για τον θάνατο του 49χρονου.

Στο πόρισμα σημειώνεται ότι την ώρα που έφτασε ο 49χρονος στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» υπήρχαν 70 γιατροί που υπηρετούσαν στις κλίνες του νοσοκομείου.

Από την πλευρά της, η νοσοκόμα που έδιωξε τον 49χρονο από τα επείγοντα δήλωσε πως θεώρησε ότι ο άνδρας δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα και γι’ αυτό τον λόγο τον προέτρεψε να πάει στο νοσοκομείο του Ρίου που εφημέρευε.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 15/07/2022