Πολιτική

Ξεκινά η κατασκευή της δεύτερης φρεγάτας στο ναυπηγείο Λοριάν

14.07.2022 | 20:43 Eνσωμάτωση

Μεθ' ορμής ακαθέκτου προχωρά το πρόγραμμα κατασκευής των Φρεγατών Belhara για το Πολεμικό Ναυτικό.

Στο ναυπηγείο του Λοριάν σε μια σεμνή τελετή κόπηκε το πρώτο έλασμα για την δεύτερη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας, ενώ σε φωτογραφίες της πρώτης φαίνεται πως οι εργασίες προχωρούν με εντυπωσιακούς ρυθμούς και ήδη διακρίνονται σημαντικά τμήματα του πλοίου.

Με τα αμερικανικά stealth F-35 και F-15 να πετούν φτερό με φτερό με ελληνικά μαχητικά, στέλνοντας το μήνυμα ότι η «οργή του Ποσειδώνα» ατσαλώνει την ελληνοαμερικανική στρατιωτική συνεργασία, ο γερουσιαστής Μενέντεζ ξιφούλκησε για μια ακόμα φορά στέλνοντας αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία για τα F-16, αναλύοντας τους όρους του για να δώσει το πράσινο φως σε μια τέτοια πώληση.

Στις ΗΠΑ η «αερομαχία» για τα F-16 για την Τουρκία ήταν σφοδρή στην αρμόδια επιτροπή της αμερικανικής βουλής με τους βουλευτές Φρανκ Παλόν από τους Δημοκρατικούς και Πιτ Σεσιον από τους ρεπουμπλικάνους

Ο Φρανκ Παλόν εκπροσώπησε τον Κρις Πάπας και μίλησε υπέρ της τροπολογίας.

Στο πλευρό της Άγκυρας βρέθηκε ο βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων Πιτ Σέσσιον: «Στις ΗΠΑ και στους φίλους μας από την Ελλάδα αλλά είναι σημαντικό και για την φίλη μας Τουρκία που στέκεται ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ έτοιμη προετοιμασμένη να βοηθήσει τις ΗΠΑ και τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ στην υπεράσπιση της περιοχής του κόσμου που είναι σημαντική».

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μιλώντας σε εκδήλωση του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου τόνισε τις επιπτώσεις που έχει στην Τουρκική κοινωνία η κλιμακούμενη και διαρκής επιθετική ρητορική κατά της Ελλάδας από τούρκους αξιωματούχους.

«Η κλιμάκωση της ρητορικής εμπεδώνει έναν ανθελληνισμό στην τουρκική κοινωνία», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συνεχίζει τις επαφές του με αμερικανούς αξιωματούχους στις ΗΠΑ προετοιμάζοντας το έδαφος για την μετάβαση Νίκου Παναγιωτόπουλου στην Ουάσιγκτον στις 18 Ιουλίου.

Μεγάλη ισραηλινή άσκηση νότια της Κρήτης

Από τις 27 Ιουλίου έως και τις 5 Αυγούστου η Αθήνα έχει δεσμεύσει δύο περιοχές νότια της Κρήτης, ταυτόχρονα με την παρουσία του τουρκικού γεωτρύπανου.

Πρόκειται για δύο περιοχές που δεσμεύτηκαν κατόπιν αιτήματος του Ισραήλ και με την έγκριση της Αθήνας. Μαχητικά του Ισραήλ θα ασκηθούν εντός των δεσμευμένων περιοχών, σε μία συγκυρία που η Κρήτη έχει μπει στο στόχαστρο της Άγκυρας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 14/07/2022