Ελλάδα

Δικαίωση για τη Μυρτώ της Πάρου από το ΣτΕ – Θα πρέπει να αποζημιωθεί

14.07.2022 | 20:36 Eνσωμάτωση

Ιούλιος 2012. Μια βόλτα της Μυρτούς έμελλε να την σημαδέψει για πάντα. Ο Αχμέτ Βακάς της επιτέθηκε, τη βίασε και προσπάθησε να σκοτώσει την 15χρονη τότε Μυρτώ.

Δικαιωμένη αισθάνεται η οικογένεια της Μυρτούς δέκα χρόνια μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος της, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαίωσε τον αγώνα της 25χρονης σήμερα κοπέλας.

Κρίθηκε ότι το Δημόσιο πρέπει να την αποζημιώσει για την άγρια επίθεση που δέχθηκε, εξαιτίας της οποίας θα παραμείνει καθηλωμένη σε αναπηρικό κρεβάτι για την υπόλοιπη ζωή της.

«Σίγουρα είναι ευχάριστη η απόφαση αυτή του ΣτΕ, όσον αφορά την αποζημίωση που θα εκδικαστεί. Κι όταν θα φτάσει η στιγμή που θα μπορούμε να βασιζόμαστε πλέον σ’ αυτά τα χρήματα, τότε θα μπορώ να πω ότι κάπως ανασαίνω. Και λέω κάπως γιατί ποτέ δε θα ανασαίνω κανονικά», δήλωσε η Μαίρη Κοτρώτσου, μητέρα της Μυρτούς.

Οργή για την αποφυλάκιση

Η μητέρα της Μυρτούς, ξεσπά μιλώντας στο ΜΕGA και για τις πληροφορίες πως ο δράστης του βιασμού σκέφτεται να καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης.

«Δε μπορώ να κοιμηθώ, δε μπορώ να ησυχάσω, δε μπορώ να σκεφτώ… Δε μπορώ να καταλάβω πως έχουν δικαιώματα οι θύτες. Από τη στιγμή που τα θύματά τους είτε πεθαίνουν, είτε ζουν κατά αυτόν τον τρόπο. Εάν υπάρχουν νόμιμα μέσα, εννοείται ότι θα τα ασκήσω. Εάν δεν υπάρχουν, είμαι αποφασισμένη ακόμη και στο Σύνταγμα να κατέβω και να μείνω και να φωνάζω και να ουρλιάζω».

Το 2017 το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, όπως και το πρωτόδικο δικαστήριο, επέβαλλε στον Αχμέτ Βακάς ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 25 ετών.

«Τι είναι τότε τα ισόβια; Mία ποινή που την ακούμε και άντε γεια σας φύγαμε; Γιατί αν επί της ουσίας δεν ισχύει, τότε ποιος ο λόγος να δίνεται; Φαντάζεστε τους δολοφόνους της Τοπαλούδη να βγουν στα 10 χρόνια; Η διαφορά είναι ότι η Τοπαλούδη πέθανε δυστυχώς… Η Μυρτώ ζει. Ζει… χωρίς ζωή», είπε η μητέρα της κοπέλας.

Δέκα χρόνια μετά την άγρια επίθεση σε βάρος της, ο γολγοθάς της Μυρτούς συνεχίζεται….

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 14/07/2022