Κόσμος

Υπό το έλεος καταστροφικών πυρκαγιών η Ευρώπη

14.07.2022 | 20:47 Eνσωμάτωση

Ακραία κύματα καύσωνα και μεγάλες πυρκαγιές σαρώνουν την Ευρώπη και άλλα σημεία του πλανήτη. Κροατία, Πορτογαλία και νοτιοδυτική Γαλλία βρίσκονται στο έλεος των πυρκαγιών.

Ο εφιάλτης των δασικών πυρκαγιών επέστρεψε στην Ευρώπη.

Περισσότεροι από 3.500 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους που απείλησε πυρκαγιά στη χερσόνησο Ντάτσα της νοτιοδυτικής Τουρκίας που σύμφωνα με τις αρχές ξεκίνησε από έκρηξη μετασχηματιστή.

Οι ισχυροί άνεμοι εξάπλωσαν την πυρκαγιά με αποτέλεσμα να καούν σπίτια και δασικές εκτάσεις ενώ τραυματίστηκαν τουλάχιστον 19 άνθρωποι.

Κροατία

Με τρία μεγάλα μέτωπα πυρκαγιάς που ξέσπασαν στην ακτή της Αδριατικής παλεύουν οι πυροσβέστες στην Κροατία.

Λόγω των ισχυρών ανέμων οι μικρές εστίες που είχαν εκδηλωθεί τις προηγούμενες μέρες στις περιοχές του Ζάνταρ και του Σιμπένικ φούντωσαν με αποτέλεσμα να καούν τουλάχιστον 20 σπίτια.

Πορτογαλία

Άνιση μάχη με τις φλόγες εν μέσω καύσωνα με θερμοκρασίες που σήμερα ενδέχεται να φτάσουν τους 46 βαθμούς Κελσίου δίνουν οι πυροσβέστες στην Πορτογαλία.

Το πιο δύσκολο μέτωπο βρίσκεται στην περιοχή της Λεϊρία, λίγα χιλιόμετρα μακριά από την ακτή του Ατλαντικού, όπου περισσότεροι από 600 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους που απειλούνταν από τις φλόγες.

Στη γειτονική Ισπανία όπου σήμερα ο υδράργυρος αναμένεται να σκαρφαλώσει στους 45 βαθμούς Κελσίου, δασική πυρκαγιά ανάγκασε τις αρχές να εκκενώσουν παιδική κατασκήνωση.

Γαλλία

1.000 πυροσβέστες και έξι αεροσκάφη επιχειρούν στα μέτωπα δύο μεγάλων πυρκαγιών στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Οι φλόγες έχουν κάψει μεγάλες εκτάσεις ενώ απείλησαν σπίτια και εξοχικές κατοικίες. Τουλάχιστον 6.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν περιοχές κοντά στις ακτές του Ατλαντικού.

Κίνα

Κύμα καύσωνα με πολύ υψηλές θερμοκρασίες πλήττει και την Κίνα. Στην επαρχία Γιουνάν κάμερα κατέγραψε τους εργαζόμενους στο σιδηρόδρομο να προσπαθούν με τη βοήθεια μεγάλων κομματιών πάγου να προστατέψουν από την παραμόρφωση τις πυρακτωμένες από τη ζέστη ράγες των τρένων.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 14/07/2022