Ελλάδα

Δημήτρης Λιγνάδης: «1,5 χρόνο παίζανε μόνοι τους μπάλα, τώρα δικαιούμαι να μιλάω κι εγώ»

14.07.2022 | 19:54 Eνσωμάτωση

Mία ημέρα μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που καταδίκασε τον Δημήτρη Λιγνάδη σε 12 χρόνια κάθειρξη για δύο βιασμούς και τον αθώωσε για άλλους δύο, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης βγήκε το μεσημέρι από τις φυλακές Κορυδαλλού, ύστερα από 17 μήνες κράτησης, καθώς του χορηγήθηκε κατά πλειοψηφία αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

Κρατώντας ένα σακίδιο και ένα σακ βουαγιαζ με τα προσωπικά του αντικείμενα, ψύχραιμος, έκανε τις πρώτες δηλώσεις στις κάμερες.

«1,5 χρόνο, επιτρέψτε μου για το λαϊκό της έκφρασης, «παίζανε μπάλα μόνοι τους». Νομίζω τώρα δικαιούμαι να αρχίσω να μιλάω και εγώ. Στο τέλος αυτής της περιπέτειας, στο εφετείο, θα δικαιωθώ πλήρως και θα αποκατασταθεί η αλήθεια», δήλωσε ο σκηνοθέτης και συμπλήρωσε:

«Έχω περίπου 1,5 χρόνο να μιλήσω. Δεν είναι η στιγμή να πω πολλά πράγματα, θα έρθουνε και αυτές οι στιγμές. Το μόνο που θα μπορούσα να πω είναι ότι ποτέ δεν πίστευα ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα μπορούσε να παρασυρθεί, όπως και δεν παρασύρθηκε για όλες αυτές τις κατηγορίες που αντιμετώπισα, όπως ίσως παρασύρθηκε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας».

Ένας από τους όρους για να αποφυλακιστεί ο Δημήτρης Λιγναδης ήταν να καταβάλλει το ποσό των 30.000 ευρώ. Το ποσό βρέθηκε και κατατέθηκε και έτσι μετά τις 2 ο Αλέξης Κουγιας μαζι με τον Δημήτρη Λιγνάδη βγήκαν από τις φυλακές Κορυδαλλού.

«Θέλω να ευχαριστήσω από την ψυχή μου τον Αλέξη Κούγια. Με μεγάλη αυταπάρνηση με βοήθησε και με βοηθάει σε αυτό το δύσκολο μονοπάτι», είπε ο Δημήτρης Λιγνάδης.

«Όταν μιλάει η Δικαιοσύνη εμείς όλοι πρεπει να αντιληφθούμε ότι πρεπει να σιωπούμε. Το τελευταιο προπύργιο για την εμπέδωση του συναισθήματος ασφαλείας των Ελλήνων πολιτών είναι η Δικαιοσύνη», είπε ο Αλέξης Κούγιας.

Οργισμένες αντιδράσεις για την αποφυλάκιση

Aνάμεσα στα επικριτικά σχόλια στα social media για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη ξεχωρίζει η ανάρτηση της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την τύχη μου (μέσα) που ο θύτης μου δεν ήταν “γνωστός σκηνοθέτης”, “γνωστός ηθοποιός” και αποδόθηκε δικαιοσύνη. (Έστω και αυτή που έχουμε τέλος πάντων). Για τα υπόλοιπα θύματα, συγγνώμη και ντροπή. Οι υπόλοιποι κλειδώστε τα ανήλικα παιδιά στο σπίτι για να γλιτώσετε. Η δικαιοσύνη δεν μπορεί».

Το επόμενο χρονικό διάστημα ο Δημήτρης Λιγναδης αναμένει να προσδιοριστεί η εκδίκαση της υπόθεσής του στο Εφετείο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 14/07/2022