Πολιτική

«Φωτιά» άναψε στην ολομέλεια της Βουλής η δήλωση Βερναρδάκη για την Κεραμέως

13.07.2022 | 20:27 Eνσωμάτωση

«Φωτιά» πήρε η ολομέλεια της Βουλής στον απόηχο των δηλώσεων Βερναρδάκη.

Η ατμόσφαιρα μύριζε από νωρίς μπαρούτι, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να απολογηθεί προσωπικά στην Νίκη Κεραμέως για την απαράδεκτη δήλωση του βουλευτή του.

Ακολούθησε μετωπική σύγκρουση με τον Νίκο Φίλη, με αφορμή παλαιότερη δήλωση του Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ από το 2021.

Νέος γύρος έντασης σημειωνεται όταν ο Νίκος Φίλης ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού και εισέπραξε την άρνηση του προεδρείου.

«Θυμίζω στον κ. Μητσοτάκη ότι ο ίδιος μου ζήτησε προσωπικά συγγνώμη για μια προσβλητική του έκφραση. Πώς θα ένιωθε εάν επανερχόμουν ένα χρόνο μετά; Προφανώς, όχι ιδιαίτερα ευχάριστα. Δεν θα το πράξω, γιατί, δεν είμαστε ίδιοι», δήλωσε ο Νίκος Φίλης.

Στην αντιπαράθεση μπήκε σφήνα και ο Παύλος Πολάκης. «Ο Πολάκης, ο Βερναρδάκης και ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχουν ούτε δεσμεύσεις ούτε υποχρεώσεις στην ολιγαρχία και τα συμφέροντα. Γι’ αυτό η δεύτερη φορά Αριστερά θα είναι και αλλιώς και μέχρι τέλους», δήλωσε.

Απερίφραστα καταδίκασε τις δηλώσεις Βερναρδάκη ο Νίκος Ανδρουλάκης: «Αυτός ο τροπός που αντιπολιτεύονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι όπλο στα χέρια της κυβέρνησης, γι’ αυτό χρειάζεται μία άλλη αντιπολίτευση».

Τα πνεύματα ηρέμησαν και η συζήτηση συνεχίστηκε με την αντιπολίτευση να ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο για τη λειτουργία των ΑΕΙ.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 13/07/2022