Πολιτική

Σύγκρουση στη Βουλή με αφορμή τον εμπρησμό στον Real

13.07.2022 | 20:22 Eνσωμάτωση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Νίκο Χατζηνικολαου, ωστόοσο έδωσε και συνέχεια στο θέμα λίγη ώρα αργότερα από το βήμα της Βουλής, όπου συνέδεσε την επίθεση στην Real με την κριτική που είχε ασκήσει ο δημοσιογραφικός όμιλος την προηγούμενη ημέρα στις δηλώσεις Βερναρδάκη. Αυτή η αναφορά προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη, ο οποιος του ζήτησε να ανακαλέσει άμεσα, ενώ ο Νασος Ηλιόπουλος τον χαρακτήρισε «επικίνδυνο για την δημοκρατία».

Η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στην βομβιστική επίθεση στο κτήριο του Real και η σύνδεση της τρομοκρατικής αυτής επίθεσης με την κριτική του σταθμού στις δηλώσεις Βερναρδάκη προκάλεσε την έκρηξη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην ολομέλεια αλλά και την έντονη αντίδραση της Κουμουνδούρου.

Για αθλιότητα και μέγιστη πολιτική προβοκάτσια κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εάν ο πρωθυπουργός με την σημερινή του παρέμβαση δεν καταγράφεται ως ο πρωθυπουργός της προβοκάτσιας και της τοξικότητας, τότε τι άλλο είναι», δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Ο Πρωθυπουργός περιέγραψε σήμερα, δίνοντας χαρακτηριστικά παραδείγματα, την απρέπεια και την ευτέλεια με τις οποίες έχει επιλέξει να πολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι αντιλαμβάνονται τους κινδύνους που εγκυμονούνται και τα αποτελέσματα που προκαλεί η τοξικότητα, η μισαλλοδοξία και ο φανατισμός», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Είναι η δεύτερη τρομοκρατική επίθεση εναντίον δημοσιογραφικού ομίλου και η τρίτη επίθεση κατά του δημοσιογραφικού κόσμου μετά και τη δολοφονία Καραϊβάζ.

«Επικίνδυνο για τη Δημοκρατία» χαρακτήρισε τον κ. Μητσοτάκη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με την αξιωματική αντιπολίτευση τώρα να απαιτεί από τον πρωθυπουργό να ανακαλέσει.

«Όσο ο κ. Μητσοτάκης θα καταρρέει τόσο θα γίνεται ολοένα και πιο κυνικός και επικίνδυνος. Καταλαβαίνουνε τον πανικό του αλλά όσο ακόμη θα βρίσκεται στη θέση του Πρωθυπουργού της χώρας, οφείλει να διατηρήσει μια στοιχειώδη ευθύνη και σοβαρότητα», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Η αστυνομία είναι εδώ από την πρώτη στιγμή και θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να βρει τους ενόχους και να τους παραδώσεις τη δικαιοσύνη», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 13/07/2022