Πολιτική

Νέα οικονομική ενίσχυση έναντι της ακρίβειας

09.07.2022 | 20:36 Eνσωμάτωση

Μετά το κλείσιμο της συζήτησης για πρόωρες εκλογές, η κυβέρνηση ανοίγει παράθυρο για την χορήγηση νέας επιταγής ακρίβειας για περισσότερους πολίτες. Την ίδια ώρα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ εξαπολύουν επίθεση προς τη ΝΔ για την απόφασης της μη προσφυγής στις κάλπες.

Παράθυρο για τη χορήγηση νέας επιταγής ακρίβειας με ακόμη πιο διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια άφησε για το φθινόπωρο ο Γιάννης Οικονόμου με ην κυβέρνηση να επιχειρεί φυγή προς τα μπρός μετά το κλείσιμο της σεναριολογίας για πρόωρες κάλπες το Σεπτέμβριο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

«Κάθε φορά λοιπόν η οποιαδήποτε ενίσχυση γίνεται μέσα στα πλαίσια που επιτρέπει η οικονομική μας πολιτική είναι ενίσχυση που κοιτάμε να πιάσει όσο το δυνατόν περισσότερους» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Αλέξης Τσίπρας από το λιμάνι του Εύδηλου στην Ιακρία άσκησε οξύτατη κριτική στον Πρωθυπουργό για την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια και επανέλαβε το αίτημα του για εκλογές άμεσα για να σταματήσει το συντομότερο δυνατόν η πολιτική αστάθεια που ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης προκαλεί, όπως είπε.

«Αν υπάρχει λοιπόν φίλες και φίλοι, μια αδήριτη ανάγκη, είναι να τελειώσουμε πριν να είναι αργά, με τον κ. Μητσοτάκη, το καθεστώς του και τους φίλους και σπόνσορές του. Τρία χρόνια αρκετά, δεν θα γίνουνε εφτά» υποστήριξε.

Θέατρο του παραλόγου χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στην διάψευση από τη μια πλευρά των εκλογικών σεναρίων και στη συνέχιση του προεκλογικού τύπου περιοδειών από την άλλη.

«Αν έχει ένα κοινό παρονομαστή με το ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ, αυτό είναι η λέξη αναξιοπιστία που χαρακτηρίζει και τους δύο» σημείωσε.

«Η Κεντρική Επιτροπή καλεί τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ να βρίσκονται σε θέσεις μάχης ενόψει μιας πιθανής προκήρυξης εκλογών το αμέσως επόμενο διάστημα» τόνισε το ΚΚΕ.

Από την αξιωματική αντιπολίτευση θέτουν εμμέσως ζήτημα δημοσκοπήσεων καθώς αποδίδουν τη στροφή 180ο του κ. Μητσοτάκη στο θέμα των πρόωρων εκλογών στο γεγονός ότι η διαφορά των δυο κομμάτων θα είναι εντελώς διαφορετική στην κάλπη.

«Το πολιτικό συμφέρον της ΝΔ είναι αναμφίβολα να κάνει εκλογές τώρα. Διότι τώρα κερδίζουμε άνετα, το βλέπετε από όλες τις δημοσκοπήσεις. Τι έκρινε όμως ο κ. Μητσοτάκης; Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν έχει καταφέρει να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση η Ελλάδα θα βρεθεί στο δυσκολότερο χειμώνα της Ευρώπης εδώ κι δεκαετίες χωρίς κυβέρνηση» υποστήριξε ο υπουργός Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ρωτήστε τον κ. Μητσοτάκη για τις δημοσκοπήσεις που διαβάζει στο Μέγαρο Μαξίμου, εάν όντως αποκαλύπτουν τα ίδια στοιχεία. Διαμορφώνεται ένα πολιτικό περιβάλλον τον οποίο είναι εξαιρετικά αρνητικό για την κυβέρνηση» απάντησε ο Αλέξης Χαρίτσης.

«Εάν η ΝΔ είχε ίχνος πολιτικής αξιοπρέπειας, θα είχε ήδη προαναγγείλει την διενέργεια εκλογών. Τι να περιμένει όμως κάποιος από ένα κόμμα που εργαλειοποιεί ακόμα και την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία» συμπλήρωσε η Ελληνική Λύση.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 09/07/2022