Οικονομία

Σε απόγνωση οι έμποροι από τον χαμηλό τζίρο

09.07.2022 | 20:32 Eνσωμάτωση

Σήκωσαν τα ρολά, έβαλαν τις καλύτερες πρόσφορες στις βιτρίνες και ελπίζουν να δουν γεμάτα με πελάτες τα μαγαζιά τους και με χρήματα τα ταμεία τους.

Με μεγάλες εκπτώσεις θα προσπαθήσουν οι καταστηματάρχες να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών και να τους κάνουν να βάλουν το χέρι στην τσέπη ….Μέχρι σήμερα όμως οι καταναλωτές είναι μάλλον διστακτικοί.

Αρκετοί είναι οι καταναλωτές που επισκέφθηκαν τον πιο εμπορικό δρόμο της χώρας για να κάνουν ερευνά αγοράς, κοιτάζουν βιτρίνες περπατούν αλλα ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν μπει στην διαδικασία να ψωνίσουν.

Οι θερινές εκπτώσεις ξεκινούν τη Δευτέρα 11 Ιουλίου και λήγουν την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022.

Τα καταστήματα μπορούν να παραμείνουν προαιρετικά ανοικτά την Κυριακή 17 Ιουλίου 2022, με προτεινόμενο, ωράριο λειτουργίας 11:00 – 18:00

«Εκεί που έχουμε να κάνουμε και με τον τουρισμό σαφέστατα πηγαίνουμε πολυ καλύτερα εκεί που είναι μόνο το εισοδηματία των Ελλήνων τα πράγματα δυσκολεύουν … αυτό που προσδοκούμε όλοι είναι να φτάσουμε το τζίρο του 2019» τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Θοδωρής Καπράλος.

Οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχήκαθως ειναι υποχρεωτική η αναγραφή της διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς και της νέας, μειωμένης τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση, ενώ επιτρέπεται, επίσης, η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης.

Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 09/07/2022