Ελλάδα

Η ιατροδικαστής Τσιόλα αμφισβητεί το πόρισμα για τον θάνατο της Ίριδας

09.07.2022 | 13:16 Eνσωμάτωση

Η ιατροδικαστής Τσιόλα, η οποία ήταν η πρώτη που έκανε την νεκροψία για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, αμφισβητεί το νέο πόρισμα όπου γίνεται λόγος για ασφυκτικό θάνατο.

Η Αγγελικη Τσιόλα, η ιατροδικαστής που είχε κάνει την νεκροτομή της έξι μηνών Ίριδας, περνά στην αντεπίθεση και μιλάει για πρώτη φορά όλους και για όλα και αμφισβητεί ευθέως το πόρισμα το πόρισμα των συναδέλφων της, Καρακούκη και Καλόγρηα.

«Όσα στοιχεία έχουν μέχρι σήμερα διαρρεύσει, αναφορικά με ευρήματα των Πραγματογνωμόνων συναδέλφων, κατά παραβίαση του δικαστικού απορρήτου, απ’ όσους ευθύνονται για τέτοιου είδους διαρροές, και εάν όντως ισχύουν τα ευρήματα αυτά, ουδόλως επιβεβαιώνονται από την νεκροψία-νεκροτομία και είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των Εισαγγελικών και Δικαστικών Αρχών, να αξιολογήσουν τα επιστημονικά και προανακριτικά στοιχεία της δικογραφίας και να αποφανθούν σχετικά», δήλωσε η ιατροδικαστής.

Η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών, υποστηρίζει ότι όχι μόνο δεν έκανε λάθη στο πόρισμα της , αλλά ουσιαστικά κίνησε τις διαδικασίες για την αποκάλυψη της αλήθειας. Ήταν η πρώτη μάλιστα, όπως αναφέρει που ζήτησε την συνδυαστική μελέτη των τριών θανάτων αμέσως μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

«Με ιδιαίτερα κοπιώδη έρευνα, η αρμόδια Ιατροδικαστής συνέλεξε όλα τα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου και πειστηρίου με οροαιματηρό έκκριμα, ήτοι υγρό με πρόσμιξη αίματος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, για την τεκμηρίωση του πνευμονικού οιδήματος, και της ισχυρής πιθανότητας ασφυκτικού θανάτου, το οποίο η ίδια, μόνη της, ζήτησε να συνεκτιμηθεί αρμοδίω».

«Επιστημονικός μεσαίωνας»

Φθάνει στο σημείο να μιλά για επιστημονικό μεσαίωνα σχετικά με όσα έχουν διαρρεύσει περί πειθαρχικής και εισαγγελικής έρευνας σε βάρος των ιατροδικαστών που διερεύνησαν τους δύο πρώτους θανάτους, δηλαδή και της ίδιας ενώ ρίχνει τα βέλη της κατά συγκεκριμένων συναδέλφων της.

«…δεν πρόκειται να ανεχθεί στο μέλλον διαρροές που θίγουν την Αλήθεια και την Προσωπικότητά της, είτε άτυπες, είτε δίκην περιφερόμενων ιατροδικαστών, που επιζητούν δημοσιότητα και καταξίωση, μέσω της απαξίωσης των Ιατροδικαστικών Υπηρεσιών του Κράτους».

Η 33χρονη κατηγορούμενη μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού συνεχίζει να αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στους θανάτους των τριών κοριτσιών και ετοιμάζεται να καταθέσει υπόμνημα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Με την πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας να παίρνει νέα τροπή μετά τις δηλώσεις Τσιόλα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 09/07/2022