Κόσμος

Αδιανόητες εικόνες στη Σρι Λάνκα – Εισβολή στο προεδρικό μέγαρο

09.07.2022 | 20:21 Eνσωμάτωση

Διαδηλωτές εισέβαλαν στο σπίτι του προέδρου της χώρας και μετά έκαναν χαλαροί μπάνιο στην πισίνα του, ενώ άλλοι κάθονταν και λιάζονταν στον κήπο!

Ένα τεράστιο τσουνάμι αγανακτισμένων πολιτών εισβάλλει στο προεδρικό μέγαρο της Σρι Λάνκα. Η οργή και η ορμή τους σαρώνει ό,τι βρει στο πέρασμα του.

Το οργισμένο πλήθος πλημμυρίζει όλα τα δωμάτια της υπερπολυτελούς έπαυλης.

Πολλοί διαδηλωτές πέφτουν ακόμα και στην πισίνα δοκιμάζοντας και εκείνοι τη χλιδή που απολάμβανε ο πρόεδρος της χώρας ενώ η χώρα μαστίζεται από τη φτώχεια.

Εδώ και μήνες ο κόσμος βγάνει καθημερινά στους δρόμους ζητώντας την παραίτηση σύσσωμης της κυβέρνησης. Αυτούς θεωρεί υπεύθυνους για τη φτώχεια και την ανέχεια που προκαλούν οι απανωτές κρίσεις.

Η οικονομία της Σρι Λάνκα βρίσκεται σε κατάσταση κατάρρευσης, που έχει οδηγήσει σε σοβαρές ελλείψεις σε βασικά είδη, ενώ οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αγοράσουν τρόφιμα, καύσιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Το νησί των 22 εκατομμυρίων κατοίκων ζει εδώ και μήνες στον ρυθμό των καθημερινών διακοπών της ηλεκτροδότησης, των ατελείωτων ουρών στα πρατήρια καυσίμων, του δελτίου στα τρόφιμα, του πληθωρισμού ρεκόρ ο οποίος έχει φτάσει το 70%.

Παρά την παραίτηση του πρωθυπουργού, οι εντάσεις δεν ανακόπηκαν και διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στο σπίτι του πρωθυπουργού.

Η εξέγερση αυτή θα επιφέρει ντόμινο εξελίξεων σε 25 κράτη στην Αφρική, 25 χώρες της Ασίας και 19 στην Λατινική Αμερική.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 09/07/2022