Υγεία

Κορωνοϊός: Σαρώνει στις ηλικίες 18-24 σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ

04.07.2022 | 20:03 Eνσωμάτωση

Σαρώνουν κυριολεκτικά οι υποπαραλλαγές της μετάλλαξης Όμικρον, με τα κρούσματα να εκτινάσσονται κυρίως στις ηλικίες 18- 24 ετών. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ στο «κόκκινο» βρίσκονται κυρίως 5 περιοχές της χώρας, η Αττική, η Κρήτη, το Ιόνιο και το Νότιο Αιγαίο.

Οι τουριστικές περιοχές οδηγούν το νέο πανδημικό κύμα, αφού κυρίως εκεί φωλιάζουν οι δύο υποπαραλλαγές της Όμικρον που προκαλούν πληθώρα μολύνσεων.

Τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και κυρίως οι Κυκλάδες, η Κρήτη, τα Ιόνια νησιά αλλά και η Αττική βρίσκονται στο κόκκινο, καθώς καθημερινά καταγράφεται σε αυτές η συντριπτική πλειοψηφία των ημερήσιων κρουσμάτων.

Οι νέοι ηλικίας 18-24 ετών είναι εκείνοι που οδηγούν την κούρσα των κρουσμάτων, όπως τόνισαν στην έκτακτη ενημέρωση για την πορεία του νέου κύματος, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Τα ενεργά κρούσματα στη χώρα υπολογίζονται σε 150.000 με 200.000 ενώ το 50% των μολύνσεων αφορά στις 2 υποπαραλαγές της Ο. 4 και 5. Τα μοντέλα των επιστημόνων δείχνουν έως και 25.000 κρούσματα τις επόμενες ημέρες.

Οι επιπτώσεις του νέου κύματος είναι ήδη ορατές στο εθνικό σύστημα υγείας το οποίο καλείται καθημερινά να αντεπεξέλθει με πολλές νέες νοσηλείες λόγω κορωνοϊού.

Προς το παρόν κανένα μέτρο δεν φαίνεται να επιστρέφει. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Τουρισμού εξετάζει εκ νέου την ενεργοποίηση ξενοδοχείων καραντίνας κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα με τους εκατοντάδες ξένους τουρίστες που νοσούν από κορωνοϊό.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 04/07/2022