Κόσμος

ΗΠΑ: Οκτώ αστυνομικοί σκότωσαν με 60 σφαίρες άοπλο Αφροαμερικανό

04.07.2022 | 20:27 Eνσωμάτωση

«Φωτιά», για μια ακόμα φορά, βάζει η αστυνομική βία στις Ηνωμένες Πολιτείες...

Επί επτά δευτερόλεπτα ο 25χρονος ΤΖέιλαν Γουόκερ δέχεται πυρά από 8 αστυνομικούς στο Άκρον του Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο νεαρός μαύρος άνδρας σύμφωνα με την αστυνομία της πόλης δεν σταμάτησε σε έλεγχο της τροχαίας και στην συνέχεια αστυνομικοί που τον καταδίωξαν λένε πως πυροβόλησε μία φορά προς το μέρος τους.

Η καταδίωξη διήρκησε αρκετά λεπτά και κατέληξε με τον νεαρό άνδρα να βγαίνει από την θέση του συνοδηγού φορώντας κουκούλα.

Μόνο ένας από τους συνολικά 13 αστυνομικούς που βρέθηκαν στο σημείο επιχείρησε με τέιζερ να ακινητοποιήσει τον 25χρονο. ‘Ολοι οι υπόλοιποι προχώρησαν στη χρήση των υπηρεσιακών τους περιστρόφων.

Ο Τζέιλαν Γουόκερ δέχθηκε συνολικά 60 σφαίρες.

Η αστυνομία του Οχάιο αναφέρει πως ο νεαρός βγήκε από το αυτοκίνητο και ξεκίνησε να τρέχει… Επτά ημέρες μετά το περιστατικό και οι αρχές της αμερικανικής πόλης δεν ξέρουν ακόμη τον ακριβή αριθμό από σφαίρες που έριξαν τα όργανα της τάξης. Αυτό που λένε επίσημα όμως, είναι πως δεν τους απείλησε…

Ο θάνατος του νεαρού έχει προκαλέσει μαζικές διαδηλώσεις στην πόλη. Η δικηγόρος της οικογένειας του αφροαμερικανού κάνει λόγο για δολοφονία.

Οι αρχές του Άκρον δημοσίευσαν σήμερα, τα πλάνα από τις κάμερες που έχουν στις στολές τους οι αστυνομικοί και τόνισαν πως τα στοιχεία τους θα δοθούν στην δημοσιότητα όταν ολοκληρωθούν οι καταθέσεις και οι έρευνες.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 04/07/2022