Πολιτισμός

Ντίνα Κώνστα: Ελεύθερη, ασυμβίβαστη και σπουδαία ηθοποιός

04.07.2022 | 21:10 Eνσωμάτωση

Αντισυμβατική, ελεύθερη και πάντοτε δημιουργική, έβαλε τη σφραγίδα της στην τηλεόραση και το ελληνικό θέατρο, αποδίδοντας ρόλους με τον δικό της μοναδικό τρόπο.

Το τελευταίο χειροκρότημα για τη σπουδαία ηθοποιό ήταν μεγαλειώδες.

Ένας επίλογος έτσι όπως τον είχε επιθυμήσει η ίδια για να αποχωριστεί το θέατρο. Με αξιοπρέπεια. Όπως έφυγε και από τη ζωή.

Ελεύθερη κι αδιάφορη για τις συμβάσεις, σαν την Σωτηρία Μπέλλου που υποδύθηκε πριν από μία δεκαετία στο θέατρο, υπηρέτησε με όλο της το είναι τον τελευταίο της ρόλο.

Η Ντίνα Κώνστα είχε ήδη γράψει μία τεράστια διαδρομή στο ελεύθερο θέατρο, αλλά και σε μεγάλες παραγωγές της δημόσιας τηλεόρασης όταν εμφανίστηκε στις πιο επιτυχημένες σειρές του MEGA.

Το κοινό λάτρεψε την Ντένη Μαρκορά, όμως για εκείνη «ήταν απλά ακόμη ένας ρόλος» όπως είχε πει σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις της πριν από δύο χρόνια. Όταν το MEGA και οι «Δύο Ξένοι» μπήκαν ξανά και στο δικό της σπίτι, φέρνοντας στο νου της συγκινητικές στιγμές.

«Εκείνη την εποχή γινόταν ένας χαμός. Οι περισσότεροι με ρωτούσαν αν είμαι Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός. Είναι καλό που επέστρεψε το Mega και το σίριαλ Δύο Ξένοι», είχε δηλώσει,

«Βλέπαμε μέσα της πάντα μια αρχοντογυναίκα. Εξού και σκεφτήκαμε την Γιολάντα Ραγιά και η οποία σε δεύτερο χρόνο ως Ντένη Μαρκορά μεγαλούργησε», δήλωσε ο Μιχάλης Ρέππας.

«Ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος με μυαλό και μια εξαιρετική συνάδελφος. Το ηθοποιός το ξέρουμε, δεν χρειάζεται να το πω. Ήταν σπουδαία», είπε η ηθοποιός Νένα Μεντή.

Η Ντίνα Κώνστα δεν ακολούθησε ποτέ το δρόμο των πολλών, παρά μόνο εκείνον που επέλεγε η ίδια, όσο μοναχικός κι αν φαινόταν. Έμεινε μακριά από γάμους, παιδιά και οτιδήποτε θα περιόριζε την ανεξαρτησία της. Τελευταία της επιθυμία ήταν να αποτεφρωθεί και όχι να ταφεί.

«Η Ντίνα για μας είναι μια μεγάλη απώλεια διότι θεωρείται μια από τις σπουδαιότερες ηθοποιούς με ήθος. Αγωνίστρια της Αριστεράς ,συνδικαλίστρια.
Αυτό που πρέπει να σεβαστούμε όλοι είναι η τελευταία της επιθυμία ήταν να μην γίνει κηδεία και αν αποτεφρωθεί», δήλωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Επιθυμία της οικογένειας της, αντί για λουλούδια στη μνήμη της, όποιος θέλει να ενισχύσει οικονομικά το σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 04/07/2022