Οικονομία

ΟΤ FORUM 2 – Meta Living: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η τεχνητή νοημοσύνη στο επίκεντρο

28.06.2022 | 20:38 Eνσωμάτωση

Στις μεγάλες αλλαγές που φέρνει η ψηφιακή εξέλιξη στον σύγχρονο κόσμο και στις πόλεις του μέλλοντος είναι αφιερωμένο το δεύτερο forum του «Οικονομικού Ταχυδρόμου». Στην ομιλία του, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερακάκης, αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για τις αναδυόμενες τεχνολογίες που έρχεται, ενώ ανακοίνωσε ότι σύντομα οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να έχουν μαζί τους ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης, αφού θα είναι διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή στο κινητό τους.

Τα αχαρτογράφητα νερά του μέλλοντος και του Meta Living εξερευνά το δεύτερο forum του ΟΤ στην ιστορική έδρα του Χρηματιστηρίου .Οι έξυπνες πόλεις , ο ψηφιακός μετασχηματισμός, , το Internet of Things και η Τεχνητή Νοημοσύνη, τα νέα οικιστικά projects, βρέθηκαν στο ταμπλό της Σοφοκλέους

Ο Κυριάκος Πιερακάκης μίλησε για το πρόγραμμα Μitos που θα αλλάξει τα δεδομένα στην ελληνική γραφειοκρατία ενώ αποκάλυψε πως το επόμενο μήνα θα έχουμε στο ηλεκτρονικό πορτοφόλι μας ταυτότητα και δίπλωμα

Στην επόμενη μέρα της πρωτεύουσας και πως θα γίνει πιο φιλική προς τους πολίτες αναφέρθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Ακρίβεια και στο βάθος εκλογές

Ο Υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε για το πώς το ΕΣΠΑ θα μπορέσει να συμβάλλει στο ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας αλλά δεν έμεινε ασχολίαστη και η έντονη προεκλογική φιλολογία.

Την ίδια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σκληρή κριτική με αφορμή την ακρίβεια στην ενέργεια και τα καύσιμα κατά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπείες του Ινστιτούτου Καταναλωτή και της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.

«Με τις τελευταίες εξελίξεις έχω την αίσθηση ότι δεν είναι τροχονόμοι αλλά προστάτες των καρτέλ», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέπτυξε σε συνέντευξη του τη θέση του για το πώς μπορεί να λυθεί το πρόβλημα στους φουσκωμένους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Το φόρουμ του Οικονομικού Ταχυδρόμου θα συνεχιστεί και αύριο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 28/06/2022