Ελλάδα

Τα κρίσιμα ερωτήματα για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

28.06.2022 | 20:33 Eνσωμάτωση

Αίσθηση προκαλούν νέες αναφορές παθολογοανατόμων που είχαν εξετάσει την Μαλένα και την Ίριδα. Όπως από τότε είχαν αναφέρει ευρήματα για ασφυκτικό θάνατο των δύο κοριτσιών τα οποία όμως δεν εκτιμήθηκαν από τους ιατροδικαστές.

Οι δύο παθολογοανατόμοι ισχυρίστηκαν πως από την αρχή είχαν αντιληφθεί πως ο θάνατος των κοριτσιών ήταν ασφυκτικός, ωστόσο δεν το ανέφεραν καθώς δεν αποτελεί καθήκον τους και δεύτερον γιατί δεν παρακολουθούσαν το τελευταίο διάστημα τα μέσα ενημέρωσης, λόγω ασχολίας τους με τα επιστημονικά συγγράμματά τους.

Όπως είναι λογικό εγείρονται πολλά σοβαρά ερωτήματα με την παραπάνω παραδοχή.

  1. Γιατί στις ιστολογικές εξετάσεις δεν είχε γραφτεί ότι τα ευρήματα παραπέμπουν σε θάνατο «μη παθολογικής αιτιολογίας;»
  2. Γιατί πραγματογνώμονες/ κρατικοί λειτουργοί έχουν αντιληφθεί δολοφονία δύο παιδιών και δεν έχουν ενδιαφερθεί για την υπόθεση;
  3. Παθολογοανατόμοι και ιατροδικαστές είναι μια μικρή ομάδα με συνεχή συνεργασία. Πώς μπορεί να μη γνώριζαν τίποτα;
  4. Γιατί δεν ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ και τη Δικαιοσύνη εάν αντελήγθησαν ότι οι ιατροδικαστές δεν απέδωσαν τους θανάτους σε δολοφονία;

Τέλος, σημειώνεται πως ολοκληρώθηκε ο έλεγχος για τον θάνατο της σπιτονοικουράς της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με το πόρισμα, ο θανατος οφείλεται σε παθολογικά αίτια και δεν χρειάζεται η εκταφή της σορού.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 28/06/2022