Πολιτική

Φουντώνουν οι φήμες για εκλογές – «Όχι» από την κυβέρνηση, «ναι» από την αντιπολίτευση

21.06.2022 | 20:29 Eνσωμάτωση

Στην πολιτική επικαιρότητα, η εκλογολογία καλά κρατεί προκαλώντας έντονες αντιπαραθέσεις.

Για μία ακόμη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι πρόθεσή του είναι η εξάντληση της τετραετίας αλλά ξεκαθάρισε, αποδοκιμάζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι η χώρα δεν χρειάζεται παρατεταμένη προεκλογική περίοδο σε οξυμένο πολιτικό κλίμα.

«Ναι, θέλω να πάω στο τέλος της τετραετίας αλλά κάνω και μία έκκληση προς όλους να μην οξύνουν τα πράγματα σε τέτοιο βαθμό που θα καταλήξουμε να έχουμε μία πολύ παρατεταμένη προεκλογική περίοδο μεγάλης έντασης».

Δεδομένες θεωρεί τις εκλογές το φθινόπωρο ο Αλέξης Τσίπρας.

«Καλοδεχούμενη η απόφασή του. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που αυτό συμβαίνει με μια κυβέρνηση της Δεξιάς. Ωστόσο είναι η πρώτη φορά που δεν αναζητείται δικαιολογία σε κάποιο εθνικό θέμα, αλλά στο πολιτικό κλίμα και ιδιαίτερα στην αντιπολίτευση».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδύναμη Ελλάδα με αφορμή και την πολιτική αστάθεια στη Γαλλία μετά το αποτέλεσμα των εκλογών.

«Είναι αυτό το οποίο χρειαζόμαστε σήμερα στη χώρα μας, σε μια εποχή κρίσης όπου η σταθερότητα και η αποτελεσματικότητα και το σταθερό χέρι στο τιμόνι της χώρας είναι το βασικό ζητούμενο; Αυτό, τελικά, θα αποφασίσουν οι Έλληνες πολίτες όταν έρθει η ώρα των εκλογών».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τέσσερις προϋποθέσεις για τη διατήρηση, όπως είπε, του κλίματος πολιτικού πολιτισμού μέχρι τις κάλπες.

Ζήτησε ανακοίνωση ημερομηνίας εκλογών τον Σεπτέμβριο, ορισμό υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών, διαρκή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής και Διακομματική Επιτροπή για την προβολή στα ΜΜΕ.

«Ο πρωθυπουργός τη μία στιγμή ‘ορκίζεται’ στην εξάντληση της 4ετίας και την επομένη επισείει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών περίπου ως απειλή ρίχνοντας το φταίξιμο στην αντιπολίτευση», λένε από το ΠΑΣΟΚ.

Το βέβαιο είναι ότι αυτήν την στιγμή για τον χρόνο των εκλογών όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 21/06/2022